כאבים בבטן תחתונה לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/04/2018 | 12:12 | מאת: נאסיי

הי אני בת 54 אני 20 יום לאחר ניתוח כריתת רחם ושחלות וצוואר הרחם. אני סובלת מעצירות וגם כאבי בטן תחתונה בזמן יתיאות וגם במתן שתן ..היתה לי דלקתצ בדרכי השתן וקבלתי זינט לפני שבוע אבל כאבי הבטן בזמן יציאות זה מיום הניתוח ועד היום אפילו כשאין עצירו ויש יציאותץ רכות ..מה זה ולמה קורה לי לאחר הניתוח

נאסיי שלום, יתכנו סיבות שונות לכאבי בטן לאחר ניתוח כריתת הרחם. הסיבות משתנות בהתאם לגישה הכירורגית בה בוצע הניתוח (פתיחת בטן / לפרוסקופיה / דרך הנרתיק). ככלל במהלך 20 יום מהניתוח עדיין יתכנו הפרעות בתפקוד המערכות השונות ברצפת האגן אשר עשויות להיפתר מעצמן. במידה שהכאב עדיין משמעותי, ממליץ לפנות לבדיקת רופא נשים או הרופא המנתח שטיפל בך. בברכה, ד"ר בני פיינר

17/04/2018 | 12:40 | מאת: נאסיי

הי הניתוח בגישה לפרוסקופית הכאבים במיוחד כשיש תנועת מעיים וקשה ללחוץ גם..לא הבנתי למה יש הפרעות בתפקוד המערכות ברצפת האגן? ומתי יחלפו? שאלה שניה האם בגלל כריתת הרחם יהיו לי יותר דלקות בדרכי השתן? או צניחת השלפוחית? כמה משקל אסור לי להרים ? יש לי נכדים האם אפשר להרים אותם ? כמובן משקלם מ 5.עד 10 קילו ואם לא עד מתי?

קשה לענות על השאלה מבלי לבדוק אותך. ניתוח לכריתת הרחם אינו מהווה סיבה לדלקות בדרכי השתן (למעט בזמן הקרוב לניתוח בו לעיתים עלול להיגרם זיהום עקב החדרה והוצאה של קטטר משלפוחית השתן). כריתת הרחם מהווה לעיתים גורם סיכון לצניחת אברי האגן, בעיקר בנשים שמראש סבלו מהחלשות הרקמות התומכות ברצפת האגן. עד חודש לאחר הניתוח מומלץ להימנע מנשיאת משקלים מעל 5 ק"ג. לטווח הארוך אין שום הצדקה לאסור על סבתא להרים את נכדיה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן