צ'יסטת ברטולין הרדמה מלאה בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

04/04/2018 | 19:09 | מאת: חגית

שלום רב. בשבוע 24 להריון עברתי ניקוז של צ'יסטת ברטולין. נעשתה לי הרדמה מלאה ונאמר לי שחומר ההרדמה אינו חודר שילייה כלומר אינו מגיע לעובר ועלול לסכן אותו בדרך כזו או אחרת...האם הדבר נכון? יכול להיות שנעשה לי נזק בלתי הפיך לעובר. קראתי שחומרי ההרדמה המוזרקים לאם מגיעים גם לעובר ועלולים לסכן אותו, לגרום למומים ולפגוע בהתפתחות של העובר. האם הדבר נכון? יש הרבה מרדימים שמעדיפים בשל כך הרדמה אפידורלית או ספינלית. תודה.

חגית שלום, פורום זה עוסק אך ורק בבעיות הקשורות בתחום האורוגינקולוגיה ורצפת האגן. ממליץ להפנות את שאלתך לפורום הריון ולידה בברכה, ד"ר בני פיינר

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן