דליפת שתן חודשיים אחרי לידה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

14/02/2018 | 09:46 | מאת: מיטל

שלום, ילדתי לפני חודשיים ואני מרגישה שהשליטה בסוגרים לא חזרה לעצמה לגמרי. ישר אחרי הלידה יכל לברוח לי שתן כשהייתי נכנסת לשירותים למשל, אך לפני שמתיישבת, או למשל רגע לפני שנכנסת למקלחת. היום המצב השתפר בהרבה, אבל לא חזר למצב מלפני הלידה. לפעמים בורח לי קצת שתן בזמן התעטשות (לא תמיד) ואתמול פתאום ממש ברח לי לא מעט בזמן שישבתי מכופפת בפיסוק מול הטרמפולינה של הילד (לא לגמרי ישיבה על הרצפה, אלא סוג של כריעה בפיסוק). אני יודעת שלוקח זמן אחרי לידה עד שהכל חוזר לקדמותו ובכל זאת כבר עברו חודשיים. האם ייתכן שזה עוד יסתדר מעצמו או שמה שלא הסתדר אחרי חודשיים כבר מצריך טיפול? אם כן, איך מטפלים בזה בדרך כלל?

מיטל שלום, בהחלט יתכן עדיין שיפור ספונטני מסויים אם כי נשמע שלא יזיק לעבוד קצת על חיזוק שרירי רצפת האגן בסיוע פיזיותרפיסטית ייעודית. בנוסף הייתי ממליץ לך לעבור הערכה קלינית ע"י רופא אורוגינקולוג לצורך התרשמות מצב רצפת האגן כעת כ-Base-line והמלצות לגבי אופן המעקב או צורך בטיפול נוסף בעתיד. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה ורצפת האגן

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן