ניתוח כריתת רחם לפרוסקופיה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

18/01/2018 | 09:30 | מאת: אילנית

שלום, עשיתי ב 17 לאוקטובר 2017 ניתוח כריתת רחם כולל חצוצרות וצוואר רחם בשיטה לפרוסקופית, ללא שחלות, הבטן נשארה נפוחה כמו שהייתה ואפילו יותר, יש לי הפרשות חומות, השאלה אם תקין? הייתי בביקורת בבי״ח ואמרו שהכל בסדר וללכת לעשות אולטרסאונד לגבי הבטן, שאלה שנייה מה המשקל שניתן להרים, כמה זמן אחרי הניתוח יש את המגבלה של הרמת משקל, האם ניתן לחזור לכושר שכולל מאמץ של הבטן? לא מוצאת מענה רלוונטי באף מקום אחר, תודה רבה

אילנית שלום, לגבי תפיחות הבטן - פחות סביר שקשורה בניתוח בטווח של שלושה חודשים אחרי. כדאי לחפש סיבות נוספות (האם לדוגמר היציאות סדירות ותקינות וכו'). בנוגע להפרשה החומה - מצריך בדיקה. הפרשה נרתיקית חומה בד"כ מבטאת דימום קל שהיה ונותר בנרתיק. כדאי להיבדק ע"י רופא נשים. אחת הסיבות לכך יכולה להיות הווצרות 'רקמת גרעון' על גבי קו התפרים בכיפת הנרתיק. רקמה כזאת אם נוצרת נוטה לדמם במגע וניתן לטפל בכך יחסית בפשטות. זו רק סיבה אחת ויש נוספות. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה לרצפת האגן

20/01/2018 | 13:51 | מאת: אילנית

תודה רבה, אשמח לתשובה לשאלה השנייה מה המשקל שניתן להרים, כמה זמן אחרי הניתוח יש את המגבלה של הרמת משקל, האם ניתן לחזור לכושר שכולל מאמץ של הבטן? לא מוצאת מענה רלוונטי באף מקום אחר, תודה רבה

עבר מספיק זמן ואת יכולה לחזור לכל הפעילויות שאת אוהבת ורגילה לעשות לרבות כושר ומאמץ של שרירי הבטן.

20/01/2018 | 18:27 | מאת: אילנית

תודה רבה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן