בדיקת טרנס רקטלי בהריון

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/01/2018 | 22:49 | מאת: בדיקת טרנס רקטלי

שלום. אני בהריון שבוע 32 ואני אמורה לעשות בדיקת trus רקטלי על רקע קרע דרגה 3 . ואני צריכה לקחת מיקלוטים לריקון . האם זה בטוח בהריון לעשות ? זבץה יכול לגרום לזירוז?

שלום, אין מניעה מלבצע את הבדיקה בהריון ובכל מקרה אם כבר אז עדיף לאחר שב' 32 ואפילו אחרי שב' 34 אם ניתן. הסיכוי שתיגרם לידה מוקדמת בעקבות הבדיקה או ריקון המעי הינו קטן מאד ומנגד הבדיקה עשוייה לתת מידע חשוב בנוגע לבחירת אופן הלידה הקרבה. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן