צניחת אברי האגן לאחר לידות

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

09/12/2017 | 19:42 | מאת: הדר

שלום אני בת 44 ולאחר 4 לידות. עלי לעבור ניתוח מקיף לתיקון צניחת אברי האגן. כמה זמן לאחר הניתוח ניתן לחזור לעבודה? ברצוני לעשות הסבה מקצועית לאחר הניתוח ולעסוק באופן מקצועי בתחומי ספורט שונים. האם אפשרי ?

הדר שלום, בנשים צעירות הסובלות מצניחת אברי האגן בדרגה מתקדמת אני בד"כ מעדיף את הגישה הניתוחית הלפרוסקופית (דרך פתחים זעירים בדופן הבטן) המאפשרת תמיכה טובה ולאורך שנים ברחם ובאברי האגן בד בבד עם משך החלמה קצר יחסית מבלי להזדקק להפרדות עמוקות ברקמות האגן הנחוצות על מנת להשיג תוצאה דומה כשהניתוח מבוצע בגישה וגינלית. רצוי לקחת בחשבון שבועיים - שלושה לפני חזרה לפעילות מלאה. לגבי העיסוק לאחר מכן - בהחלט ניתן, אבל לאשה אשר חוותה צניחה מתקדמת מוטב להימנע מהפעלה אגרסיבית של שרירי דופן הבטן (לדוגמא הרמת משקולות כבדות באופן קבוע). כך שתלוי באיזה סוג של ספורט מדובר. בברכה, ד"ר בני פיינר, מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה

10/12/2017 | 16:56 | מאת: הדר

תודה רבה על התשובה המפורטת !

08/01/2018 | 09:40 | מאת: NOT_FOUND

שלום אני מועמדת לניתוח תיקון כירורגי בלפרוסקופיה בגלל עצירות שתן וצניחת רחם דרגה 3. אשמח אם תוכל לתרגם לי את מה שכתב הרופא sub-total hystertomy andsalpegectomy + colposacropexy מהן תופעות הלוואי מניתוח זה? ומה הפירוש של המילים הללו?

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן