שאלה דיקור יבש ושרירים מכווצים

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

01/10/2017 | 19:48 | מאת: שואלת

שלום, האם דיקור יבש יעיל לשחרור שרירים מכווצים ברצפת אגן? מי יכול לבצע את זה?

שלום, דיקור יבש מבוצע ע"י חלק מהפיזיותרפיסטיות העוסקות בשיקום רצפת האגן. מטרתו לטפל בתסמונות כאב שמקורו בשרירי רצפת האגן ובכיווץ יתר של השרירים. אפשרות נוספת שיעילותה הודגמה בנשים הסובלות מכיווץ יתר וכתוצאה מכך מכאב או קושי בקיום יחסי מין היא הזרקה של רעלן הבוטולינום A (מוכר בשם בוטוקס) לשרירי רצפת האגן באופן המחליש את התכווצות השריר. פעולה זו מבוצעת ע"י רופאים העוסקים באורוגינקולוגיה בברכה, ד"ר בני פיינר מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן