הטיפול המומלץ לצניחה קלה של נרתיק אחורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

13/08/2017 | 22:43 | מאת: צניחת נרתיק אחרוי

בת 58 אובחנה צניחה של נרתיק אחורי. מרגישה את הנרתיק כאשר מכניסה את האצבע די עמוק. הומלץ לי טפול בחדירת הכדור oestradiol 10 mcg. מה דעתך?

שלום, במידה שהצניחה גורמת לאי נוחות מומלץ לטפל בה. השיטות הקלאסיות כוללות תרגילים לחיזוק שרירי רצפת האגן / תומכן (פסרי) נרתיקי או תיקון כירורגי. שיטת טיפול חדשה נוספת מבוססת על לייזר וגינלי אשר נועד להשיב חוזק וחיוניות לרקמות בנרתיק וברצפת האגן. בברכה, ד"ר בני פיינר

14/08/2017 | 22:14 | מאת: צניחת נרתיק אחורי

ד"ר תודה על תשובתך... אך האם הטיפול באסטרדיול בחדירה פעמיים בשבוע יכול להואיל? אודה לתשובתך בהקדם.

קרם הורמונלי אינו צפוי לפתור בעייה של צניחת דפנות הנרתיק בברכה

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן