ממצא סולידי- מה זה אומר בעצם?

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

20/02/2017 | 16:17 | מאת: ליקה

בעקבות כאב בטן ממושך - אץסאונד כליות ודרכי שתן: ממצאים: הכליות בגודל ומבנה תקינים, ללא עדות לגושים סולידים, הידרונפרוזיס או אבנים . בכליה שמאלית תחתונה ציסטה 37.1 ס"מ . שלפוחית השתן עם דופן סדיר ,ללא ממצא בתוכה . לאחר ההתרוקנות ללא שארית שתן . בבטן תחתונה, חיצוני עליון לרחם ושלפוחית השתן רואים מבנה סולידי , איזואקואי, אוסקולרי, מוגדר, 6.3X1 ס"מ שטיבו אינו ברור. איך מסדרים מחשבות בשלב זה? מה זה אומר? האם זה יכול להיות רק דלקתי?

ליקה שלום, ממצא כזה יכול לבטא דברים שונים. לדוגמא יתכן שמדובר בשרירן (מיומה) שהינו ממצא שפיר שכיח בקרב נשים. ממליץ לעבור גם בדיקת אולטרהסאונד גינקולוגי במכון ייעודי כדי לנסות לבדוק אם הממצא קשור למערכת הרבייה (רחם, שחלות וכו') ולאחר מכן לפנות לרופא נשים כדי להמשיך את הבירור משם. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

20/02/2017 | 19:03 | מאת: ליקה

תודה רבה. בא.סאונד וגינלי הכל תקין. אבל הרעיון של שרירן מרגיע

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן