שאלה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן

22/09/2014 | 13:02 | מאת: לי

שלום, רציתי לדעת האם בישראל קיימות בדיקות המאשרות באופן מוחלט את המצב PUDENDAL NERVE ENTRAPMENT? והאם יש מנתחים בישראל שמבצעים ניתוח לתיקון מצב זה?

לי שלום, מדובר באבחנה נעשית בד"כ על סמך הסטוריה רפואית מתאימה (כגון ניתוח או חבלה באגן) ותסמינים אופייניים ופחות על סמך בדיקת עזר ספיציפית. מבחינת הפתרון בין אם שמרני (פיזיותרפיה, תרופות, נוירומודולציה) ובין אם כירורגי הדבר תלוי בסיבה שהובילה למצב ובמידת הסבירות שניתוח יפתור את הבעייה. בקיצור קשה לנקוב בהליך ספיציפי בלי לדעת את כל הפרטים ולבצע הערכה קלינית מלאה. בברכה, דר' בני פיינר www.pelvicsurgery.co.il

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - ניתוחי רצפת האגן