תוצאת בדיקת mri

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

05/12/2016 | 18:10 | מאת: אדר

שלום בן 19, לפני חודש באמצע אימון משקולות מסיבי בתרגיל סקוואט שמעתי קנאק חזק בברך הלכתי לרופא היה לו חשד לקרע במיניסקוס אבל נתן לי שבוע מנוחה לראות בכל זאת עם זה זה, לא עברו הכאבים והוא הפנה אותי לעשות mri ולהלן התוצאות : סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימין: הבדיקה בוצעה בפרוטוקול ברך ללא הזרקת גדוליניום. התווית הבדיקה: חשד לנזק מניסקאלי. השוואה: אין. ממצאים: מוקדי היפרפלזיה המטופויטית בשני צידי המפרק ללא עדות לשברים, בצקות או אוסטאונקרוזיס. הרצועות הצולבות והרצועות הקולטרליות שמורות. הסהרון הלטרלי בצורת חצי דיסקואיד עם אות חריג במעבר גוף - קרן קדמית אשר חשוד לקרע חלקי. גוף וקרן קדמית של הסהרון המדיאלי מעוותים עם אקסטרוזיה חלקית מהמרווח המפרקי, אך ללא הדגמת קרע מוגדר. מודגמים מוקדי טנדינוזיס בגיד הפיקה. סחוס הפיקה תקין. נוזל תוך מפרקי בכמות פיזיולוגית. ללא הדגמת ציסטה פופליטאלית. מודגמת בצקת במישורי השומן בין ה- ITB לבין LFC אשר מתאימה לתסמונת גירוי של ה- ITB. לסיכום: 1. ממצאים בשני הסהרונים כמתואר. 2. סימני תסמונת גירוי של הITB

על סמך תוצאות ה MRI המקור לכאבי הברך עשוי להיות אחד משלושה - הפרק שהין הפיקה לברך, המנסקוס או ה ITB. בכדי לדעת מי מהם הוא המשמעותי יש לשוב לבדיקת אורטופד אשר על סמך ממצאי הבדיקה הגופנית יוכל להבדיל בין שלשת הגורמים, לבגיע לאבחנה ולהמליץ על טיפול. רפואה שלמה

05/12/2016 | 23:46 | מאת: אדר

הכאב העיקרי אצלי הוא בצידה החיצוני של ברך ימין ממש באמצע כואב לי רק לכופף אותה לשבת למשל לנעול נעליים לעלות מדרגות

מנהלי פורום פגיעות סחוס