כאבים לאחר ניתוח אטרוסקופיה קרע מיניסקוס בברך ימין

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

08/02/2012 | 15:25 | מאת: אורן

שלום ד"ר , אני בן 45 עברתי ניתוח קרע הוריזונטלי של מיניסקוס לטרלי +כריתת ציסטה מיניסקיאלית גדולה מהקרן הקדמית של המיניסקוס ב-20.12.11 באיכילוב, לאחר שבוע שוב כהתאשפזתי 5 ימים בעקבות זיהום באזור תפרים של הציסטה ולקחתי אנטיביוטיקה דרך האינפוזיה ובנוסף הוציאו לי 30 CC נוזלים מהברך. מאז כשהשתחררתי ב-1.1.12 עד היום אני מטופל בפיזיוטרפיה ועדיין אני הולך בעזרת כביים, רציתי לשאול מדוע יש לי כאבים חזקים כשאנימכופף את הברך במיוחד שאני הולך בעזרת כביים ומתי שאני מרים ומקפל חלקית את הברך זה כואב לי מאד, האם זה צריך להיות כך לאחר כחודש וחצי ימים לאחר הניתוח ועד מתי אני אמור לסבול את הכאבים. יש לציין כי הייתי בביקורת לפני שבועיים אצל המנתח רון ארבל וקבע כי הכאבים בעקבות הצתלקויות והידבקויות של הרקמות וקבע כי עליי לבצע פיוטרפיה בקופת החולים כי לפני כן ביצעתי פיוטרפיה בבית, ואכן כשבועיים אני מבצע זאת עד לפני יומיים היו לי כאבים חזקים כאשר מלפני יומיים חלה הקלה בכאבים(כאבים נפסקים וחוזרים בעת ההליכה). הייתי אצל אורטופד במקום מגוריי ולאחר בדיקה קבע כי עדיין יש נפיחות וכי עליי לבצע MRI נוסף לחשד לנזק מיניסקוס נוסף והתפלא שאני עדיין הולך בעזרת קביים והסביר שהכאבים כבר היו אמורים להשתפר לאחר חודש וחצי מהניתוח. שאלתי היא: 1. האם אמורים להיות לי כאבים לאחר חודש וחצי ונפיחות (אומנם לא גדולה)בברך ,והאם אני אמור עדיין ללכת על כביים כחודש וחצי לאחר הניתוח. 2. האם בעקבות ההקלה מלפני יומיים אז זה סימן שזה משתפר או שבאמת האבחנה של האורטופד נכונה ועליי לבצע MRI נוסף ועד מתי אמורים להיות לי כאבים אודה לתשובתך בברכה אורן

כדאי שדר' ארבל שמכיר ואף בדק אותך יתייחס לשאלותיך - שלגבי הם תיאורתיות בלבד רפואה שלמה

מנהלי פורום פגיעות סחוס