קרע במניסקוס שאובחן בבדיקת mri

דיון מתוך פורום  פגיעות סחוס

12/02/2017 | 15:44 | מאת: שרה ג.

יש לי קרע במניסקוס ואני מנסה ארטריל גו. בנוסף אני עושה פיזיוטרפיה ופילטיס וגם מתאמנת על מכשיר אליפטיקל. המטרה היא להימנע מזריקה או מניתוח. שאלתי: האם יכולה להיות החמרה כמו הגדלת הקרע, עקב טיפול שיקומי וכמה זמן מומלץ לחכות.

לא ציינת הגורם לקרע גילך. יש הבדל בין קרע אקוטי שהופיע לאחר ארוע נקודתי לבין קרע ניווני ללא חבלה בכיל המבוגר יותר. כמו כן לא צויין סוג הקרע כפי שנראה בבדיקת MRI במידה והמדובר בקרע ניווני ואין נעילות של הברך מקובל לנסות טיפול פיזיותרפי שמישכו 6 שבועות עד 3 חודשים עד שיפור.

12/02/2017 | 23:28 | מאת: שרה ג.

תודה על התשובה. פרטים נוספים: אני בת 73. הקרע נוצר בטיול ממאמץ חריג של טיפוס. סיכום ה MRI : " שינויים התחלתיים במדור הלטרלי מלווים בנזק/קרע ניווני בסהרון הלטרלי ״ אודה על התייחסות נוספת לאור הפרטים הנוספים.

מנהלי פורום פגיעות סחוס