חסימת כלי דם ברגל

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

14/07/2011 | 13:20 | מאת: אביב

שלום ד?ר שאלתי היא בנוגע לצנתור ברגל שעבר אבא שלי לפני יומיים במהלך הצנתור הצליחו לפתוח לו חסימות שהיו בעזרת בלון, החסימות נפתחו עד לכף הרגל . ישנה בעיה בכף הרגל עצמה שהיא לא יכולה לקבל אספקת דם טובה וזאת משום שאין מספיק ורידים , עורקים , פשוט הכל חסום בכף הרגל עצמה, שאלתי האם אפשר לשתול מעקף,וריד בתוך כף הרגל כדי שיוכל לספק דם מלמעלה לכףרגל  אשמח לתשובה במהירות האפשרית זה מאד חשוב לי תודה רבה.

14/07/2011 | 17:00 | מאת: ד"ר מנשה חדד

לאביב שלום, ניתוחי כלי דם וצנתורים מוגבלים מבחינה טכנית לגבי הקוטר המיקטי שהוא בר-טיפול או ניתוח. כשמדובר בכלי דם קטנטנים שאינם ניתנים לפתיחה או גישור ניתוחי, פונים לטיפולים תרופתיים או אחרים. מהם ממיסי קרישי דם ומהם מרחיבי כלי דם וכמובן יש קשת שלימה של טיפולים משלימים במצב של איסכמיה [מיעוט אספקת חמתן לרקמות]. זהו הכיוון שיש לחתור אליו.

14/07/2011 | 21:59 | מאת: אביב

שלום לדר מנשה אני רוצה לציין בקשר לתשובה שלך שהחולה מטופל עם קומדין מאז שעבר צנתור ברגל זאת. לפני שנתיים וחצי הוכנסו לרגל 3 סטנטים בצינתור שעבר לפני יומיים הסטנטים נחסמו והם שוב פעם נפתחו על ידי פעולת הצנתור(בלון) הבעיה המרכזית היא שכף הרגל קרה מחוסר אספקת דם . האם אפשר להציל את הרגל מקטיעה.

מנהל פורום כלי דם ורידים