בדיקת דופלר של צואר ורגליים - דחוף!

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

15/06/2016 | 13:29 | מאת: משה

שלום, אני בן 79 ברקע יתר לחץ דם מאוזן וסכרת מאוזנת. לוקח אספרין ותרופות נגד הסכרת,לחץ דם וליפידים כבר המון שנים.לפני כמה ימים עשיתי דופלקס עורקי גפיים תחתונות ודופלקס עורקי צואר-דו צדדי. חשוב לציין שבדיקה של רגליים מלפני 3חודשים הייתה יותר טובה INDEX BRACHIAL-ANCHIO היה 68 % ושל צואר לפני חצי שנה הייתה תקינה. מה עלי לעשות ומה זה אומר? דופלקס גפיים:רגל שמאל עורק הירך המשותף/CFA- הצרות קלה עורק הירך השטחי/SFA-הצרות בינונית עורק הפופליטאלי/A.POP- הצרות קשה עורק הטיביאלי האחורי/ PTA- הצרות קשה עורק הטיביאלי הקדמי/ DPA-הצרות קשה INDEX BRACHIAL-ANCHIO / מדד רחיקני המנוחה רגל ימין- 89.0 רגל שמאל-56.0 בדיקת דופלקס של עורקי הצוואר/ ARTERY CAROTID צד ימין- הודגם רובד טרשתי בביפורקציה ובעורק התרדמה הפנימי בסדר גודל של %60-40הצרות הודגם רובד טרשתי בחלקו הפרוקסימלי של עורק התרדמה החיצוני צד שמאל- הודגם רובד טרשתי בביפורקציה ובחלקו הפרוקסימלי של עורק התרדמה הפנימי בסדר גודל של %50-25הצרות הודגם רובד טרשתי בחלקו הפרוקסימלי של עורק התרדמה החיצוני הודגמה זרימה בכיוון הנכון בעורקים הבין חולייתים תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מבחינת הצוואר לא בדיקות בעיתיות וניתן לטיפול שמרני ומעקב . מבחינת הרגליים יש הפרעה בזרימה ברגל אחת לעיתים רק הליכה מאומצת מספיקה אך אם יש פצע או הליכה של מספר פסיעות בלבד אז ניתן לשקול צינטור בכל מקרה לא בסקלה של בדיקות גרועות אלא הפרעה בינונית + ממליץ לבדיקת הרופא ששלח לבדיקות הנל . כאמור לא חובה לצנטר או לנתח ההיצריות ברגל אלא אם יש פצעים וא וכאבים בשכיבה במיטה

15/06/2016 | 17:45 | מאת: משה

תודה רבה על תשובתך! איזה טיפול שמרני מומלץ ?

מנהל פורום כלי דם ורידים