בדיקת קרוטיס בקופת חולים 2/9

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

05/09/2020 | 18:03 | מאת: ריקי

בת 70. בצעתי בדיקת קרוטיס בשל חולשה קלה בצד שמאל של הגוף. הרדמות 2 אצבעות ביד (4,5,)נוטלת סטטור בבדיקת קרוטיס: ICA קרוטיס פנימי נמצאו רבדים טרשתיים הטרוגניים מסוידים במוצא ובחלקו הפרוסיקמלי של העורק הגורמים להיצרות של פחות מ 50 %. הודגם פיתול קל של העורק בחלקו האמצעי. שאר הפרמטרים בבדיקה תקינים לסיכום:החמרה במידת ההיצרות של העורק הפנימי - דו"צ לעומת 2014 מה עלי לעשות?

06/09/2020 | 09:00 | מאת: ד"ר רם אברהמי

כנראה שפרט לאספרין לא צריך כלום אך יש לפנות ליעוץ כלי דם לשקול ביצוע CTA עורקי תרדמה ומוח

מנהל פורום כלי דם ורידים