עירוי תרופה האם הוזרק ליריד

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

01/01/2020 | 10:29 | מאת: פז

שלום. ביום א' קיבלתי עירוי של תרופה ביולוגית (לא פעם ראשונה). משום מה הפעם האזור קצת התנפח וכואב לי לאורך היד. יש לי מספר שאלות. האם יכול להיות שהעירוי לא הוזרק לוריד אלא למקום אחר? בנוסף איך אפשר לדעת אם עירוי אכן מוזרק ליריד? כששמו לי את העירוי הזריקו לי עם מזרק קצת נוזלים ולא יצא נוזל מחוץ ליד. שאלה אחרונה- אם התרופה הביולוגית אכן הוזרקה למקום אחר ולא לוריד האם יכול להיות שלתרופה לא תהיה השפעה כי היא לא הוזרקה לוריד?

01/01/2020 | 11:24 | מאת: ד"ר רם אברהמי

מניח שהוזרק לוריד אחרת היה מתנפח סביב . כמובן בתלות בכמות יתכן שיש דלקת מקומית בוריד לאחר הזרקה . דבר שקורה וחולף לבד כעבור כמה ימים שבוע שבועיים באם יש חום ססטמי והחמרה מקומית רצוי להיבדק

מנהל פורום כלי דם ורידים