פענוח דופלר עורקי צוואר – מסקנות סותרות

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

16/12/2019 | 16:30 | מאת: רן

בן 47, בריא בד"כ, 90 – LDL, לוקח פרבסטטין 10מג הבדיקה בוצעה עקב , סיפור משפחתי של אב עם עבר של טרשת עורקים (התקפי לב בגיל צעיר וניתוח מעקפים). ממצאים: בבדיקת דופלקס של עורק הקרוטיס המשותף ופיצוליו צד ימין: במוצא RICA מודגם פלאק אקוגני שטוח ללא סימנים להיצרות משמעותית . צד שמאל: לא נצפו פלקים ואין הפרעה בזרימה . נצפתה זרימה בכיוון הנכון בעורקים הוורטברליים . IMC מימין כ 06.0 ס"מ ומשמאל כ 08.0 ס "מ. קרדיולוג ראשון סבור שהתוצאות מתאימות לגיל 65 ולא לבן 47 ולכן יש להגדיל הסטטנים ל 20 LAPITOR . קרדיולוג שני סבור שתוצאות הבדיקה תקינות, בטענה שרוב הגברים מעל גיל 40 , יקבלו תוצאה מעין זו בבדיקה.

16/12/2019 | 16:45 | מאת: ד"ר רם אברהמי

תקין אם צריך תרופות ללב אז אין בעיה מבחינה דופלקס קרוטיד לא זקוק לטיפול מיוחד

מנהל פורום כלי דם ורידים