אי ספיקה ודופלקס וורידים ברגליים-בשכיבה או גם בעמידה?

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

28/10/2019 | 22:41 | מאת: אנה

בת 44, סובלת מזמן מאי ספיקה וורידית ברגליים (הבעיה קיימת גם אצל שני ההורים שלי). כרגע בהריון מס׳4 (אחרי טיפולי פוריות) שבוע 22. אחרי לידה מס׳ 3 היו אזורים נפוחים ורדומים ברגל ימין וחשש לקרישי דם, אבל בדיקה דופלקס בשכיבה לא אימתה את זה והכל עבר בלי טיפול כלשהו. אחרי זה עברתי ניתוח אבלציה טרמית+הזרקות קצף בשני הרגליים, הניתוח לא הצליח ברגל ימין, הבעיה חזרה ובהריון זה הבעיה החמירה מאוד (כולל מפשעה בצד ימין). אני מאוד חוששת מהווצרות קרישי דם. בדיקות קרישיות יתר (לא כולל גנטיים) נעשו פעם אחד לפני טיפולי פוריות-לפני שנה וחצי-ויצאו תקינות. יש לי 2 שאלות: 1) אני אמורה לעבור דופלקס וורידים. יש שני מכונים שמבצעים דופלקס- במכון אחד הדופלקס מתבצע רק בשכיבה, במכון השני -גם בשכיבה וגם בעמידה. מה הצורה הנכונה עבורי לעבור דופלקס-בשכיבה בלבד או גם בעמידה? 2) האם כדאי להתחיל טיפול מונע בקלקסן בשלב זה ? מה עוד חוץ משימוש בגרב אלסטי עד המפשעה יכול לעזור? נטילת אספירין יכולה לעזור?

29/10/2019 | 16:10 | מאת: ד"ר רם אברהמי

בדיקת ורידים עמוקים לרוב בשכיבה שטחים בעמידה בכל מקרה לא נראה שיש מקום לקלקסן מניעתי באם תהיה פקקת שטחית ממילא תתחילי טיפול בקלקסן

מנהל פורום כלי דם ורידים