קיבלתי את דף התוצאות דופלר קרוטיס עורקי צואר

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

01/08/2019 | 08:33 | מאת: אסתר

שלום רב דר' רם אברהמי אני בת 53 פונה אליך שוב לאחר שדף הבדיקות אצלי. בדיקה אחרונה נערכה עכשיו, ב- יולי 2019 מצד ימין עורק פנימי-הודגם רובד טרשתי פיברוטי בדופן אחורית פרוקסימלית בעורק, המיצר את חלל העורק ב- כ- 60% כל 3 העורקים הנוספים - בצד ימין - לא נראתה הפרעה המודינמית. ב- 2018 - לפני שנה הצרות היתה עד 50% ב- 2016 - לפני 3 שנים ההצרות היתה עד 20% מצד שמאל כל 4 העורקים - לא נראתה הפרעה המודינמית מה שהכי הכי מדאיג אותי בהחלט זאת ההתקדמות המהירה תוך 3 שנים בהצרות וזאת למרות כדורים נגד כולסטרול 10 מ"ג שאני לוקחת. עושה ספורט ושומרת על תזונה נכונה. הבנתי מתשובה שלך שיש התערבות רפואית רק כאשר ההצרות מגיע ל- 80-90% אני בחששות גדולות שלפי ההתקדמות המהירה של ההצרות אצלי . ההצרות תתפתח במהירות לאחוזים כאלה שמצריכים כבר טיפול. אני כל כך חרדה מלהגיע לניתוח. אני אמא ל- 4 ילדים, 2 בוגרים, ו- 2 ילדים בני 12 וחצי. המחשבות לא מפסיקות להטריד אותי ולהכניס אותי למצבים של דכדוך. האם יש דרך אחרת לפתיחת ההצרות מלבד ניתוח?? כיצד אפשר לעצור את המשך החסימה?? בקופת חולים שלנו יש רופא 1 בלבד של כלי דם,כך שלהגיע אליו לוקח המון זמן. והבעיה שאין עוד עם מי להתייעץ. מודה לך על תגובתך ותשובותך בברכה, אסתר

01/08/2019 | 10:24 | מאת: ד"ר רם אברהמי

מצב מצוין וכל חרדותיך אינן רלונטיות כי הן ללא כל סיבה תשני בשקט אין כל צורך בטיפול וכל הניירת שצרפת רק מסבירה על חוסר הסיבה האמתית לחרדות . אינך צריכה לראות או להיבדק כעת וכשיהיה רלוונטי לטיפול אם בכלל עוד הרבה שנים אז יש אופציה גם לצינטור . בברכה

מנהל פורום כלי דם ורידים