ד״ר שלום - אשמח להכוונתך

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

15/09/2018 | 16:30 | מאת: לינדה

ד״ר שלום, בת 36 בריאה סה״כ. לפני כ 11 שנים ניתוח דיסקוטומי צווארי (קיבוע) ב c5 c6 כשנתיים לאחר הניתוח הטבה והכל היה מאחוריי. לפני מ״ס חודשים החלו לי קפיצות שריר בכרית כף יד ימין בתחילה לא התרגשתי, לאחר כחודש וחצי עלתה התדירות וזה אף החל לכאוב יחד עם כאבי צוואר ושכמות - בעיקר מימין (כמו לפני הניתוח). ב mri עמ״ש צווארי הודגם בלט דיסק c6c7 יותר מימין עם קרע באנולוס ללא לחץ משמעותי על חוט השדרה. בדיקת emg ידיים הייתה תקינה. מאז תוצאות ה mri הייתי מאושפזת ונוסה טיפול בסטרואידים שלא צלח. מאז התווספו גם כאבי ראש - בעיקר מימין. אך הקושי האמיתי מעל הכל זה ההחמרה הרצינית בכאבי כרית כף היד והאגודל - מאין תחושה של קפיצות פנימיות (הפעם אינם נראים לעין) 24/7 מלווים בכאב עצום ומעירים משינה, לזה מתלווה נפיחות בכף היד ונקודות לבנות בכף היד שאמרו לי שמעידים על לחץ - אך כאמור ה emg תקין. נוירולוגית ביקשה דופלר כלי דם צווארי ים כולל ורטבליים אך טרם יש תור. בשל ההחמרה ביד עלה כיוון חדש של חסימת עורקים - אף טרם יש אימות/שלילה לכך בבדיקות. האם מה שאני מתארת ביד יכול להיות קשור בחסימת עורקים? לציין שאני מעשנת, לאימי יש ריינו ואבי ז״ל נפטר בגיל 32 מלב... אודה לתשובתך ד״ר

16/09/2018 | 12:44 | מאת: הכוונה

לא יודע אם יש חסימה או מה הבעיה אך באם ממששים דופק רדיאלי בכף היד . בדיקה רגילה של רופא או אחות אז אין חסימה שתסביר הכאבים .

מנהל פורום כלי דם ורידים