מפרצת אינפרה רגלית עם טרומבוס דפני רחב

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

23/07/2018 | 14:10 | מאת: סימה

לבעלי אחרי ct אובחנה מפרצת בקוטר של 43 מ"מ . האם צריך לנתח ?

23/07/2018 | 15:50 | מאת: מפרצת

לרוב דורש מעקב ב בסונר כשמגיע ל5 סמ + אז מבצעים CT באם בסי טי 55 זה השמן לטפל לרוב לא דרוש ניתוח ניתן לטיפול בשיטה אנדו וסקולרית ללא פתיחה של הבטן ממליץ לפנות לדר בשיר מכלי דם בלינסון למעקב . באם כאבי גב בטן חזקים וחלושה לפנות למיון ולדווח על מפרצת . אך כאבמור עד 5.5 הסיכון בניתוח יותר גדול מהסיכון לטיפול שמרני . יש להקפיד ל על לחצי דם ודופק תקינים להמנע ממאמצים קשים אפשר ספורט אם מעשן להפסיק עישון

מנהל פורום כלי דם ורידים