צנתור ברגליים?אפשרי?

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

22/06/2018 | 08:05 | מאת: שי

אז ככה לאמא שלי יש טרשת עורקים ברגליים ומה שאין אפשרות לפתוח את החסימות דרך צנתור ומה שניתן לעשות זה רק ניתוח מעקפים אבל אמא שלי לא רוצה לעשות ניתוח מעקפים מכיוון שהיא פוחדת והיא היתה אצל רופא בכיר בשיבא תל השומר שאמר לה שלא מומלץ לגעת ברגליים שלה עקב סכרת, לחץ דם כולסטרול ובכלל החסימות שיש לה ברגליים הם לא רציניות מחשש לגרימת נמק. אני ראיתי שיש עכשיו צנתור חדשני שדרכו אפשר ליצור מעקף לכלי דם חסום ברגל: https://www.kikar.co.il/%D7%99%D7%A9-%D7%A4%D7%AA%D7%A8%D7%95%D7%9F-%D7%9C%D7%9B%D7%9C%D7%99-%D7%93%D7%9D-%D7%97%D7%A1%D7%95%D7%9D-%D7%9C%D7%9C% D7%90.html הייתי רוצה לדעת אם יש אפשרות לעשות את זה? תודה

22/06/2018 | 10:42 | מאת: צינטור

החלטה לביצוע פעולה תלויה בסיכון מול סיכוי אם אין פצעים וסכנה לרגל ודאי רצוי לטיפול שמרני אין ברפואה קסמים . צריך הגיון פשוט ודאי תמצא כל מיני טריקים כאלו או אחרים אבל ההחלטה הינה לפי הקריטיריונים שנקבתי .

מנהל פורום כלי דם ורידים