אנאוריזמה בקשת אאורטה

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

19/02/2018 | 17:41 | מאת: מלי

אבי בצע ct בטן כחלק מבירור ירידה דרסטית במשקלו ובבדיקה נתגלו הממצאים הבאים שינויים אפיזימתיים באונה העליונה של 2 הריאות אנאוריזמה בקשת האוארטה 4.8 סמ ו8.7 סמ אשמח להבין אם מדובר במפרצת עורקים??? ומה זה בעצם אומר? תודה!!

20/02/2018 | 17:55 | מאת: מפרצת

לפי התאור כנראה הרחבה של האורטה ל4.8 סמ בקשת שלה משמעו שאם גדל מעל 5.5 סמ יש צורך בתיקון שלא יתפקע. כמו בלון שיכול להתפוצץ . ממליץ ליעות כירורג כלי דם והשלמה של סונר האורטה הבטנית לראות שלא מורחבת בבטן . שמירה על ערכי לחץ דם ודופק תקינים המנעות ממאמצים קשים המעלים לחץ דם . הפסקת עישון באם מעשן

מנהל פורום כלי דם ורידים