קושי בהליכה וכאבים בכף הרגל

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

30/10/2017 | 10:25 | מאת: דני

שלום , אבי בן 88 , מעשן כבד כבר 50 שנה. בשנתיים האחרונות סובל מכאבים בכף הרגל ולכן מתקשה בהליכה . לאחר מעבר דרך הרבה טיפולים ממדרסים עד תוסף B12 ועוד , נשלח לרופא כלי דם מבצע בדיקות וכנראה מדובר בטרשת עורקים . הרופא אמר לאבי שיתכן ויצטרך צינתור בהרדמה מקומית בגפיים התחתונות. שאלתי כזאת : מאחר והוא בן 88 ועדיין מסוגל ללכת מאות מטרים למרות הכאבים. מבצע הליכות בברכה כשעה ביום ,אין סימנים חיצוניים של נמק או פצעים על כף הרגל , רק כאבים שמתגברים כשהוא לובש גרב או נעל ואו דורך. המחשבה חלפה בראשי שיתכן שאחרי הצינתור המצב עלול להיות גרוע יותר בגלל הגיל . אולי עדיף לא לבצע שום פעולה ניתוחית , לתת תרופות ולמשוך כמה שאפשר , ,מה סיכויי ההצלחה בצינתורים ההאלה ? במיוחד בגילו. הרבה תודה

31/10/2017 | 15:55 | מאת: כאבי רגליים

צודק ב200% לא לגעת כי כל דבר יכול להסתבך טיפול במקרה של פצע שלא נרפא כאבים גם במנוחה ואו חוסר יכולת להסתדר בבית .

מנהל פורום כלי דם ורידים