צום ביום כיפור לחולה טרשת עורקי הצוואר

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

17/09/2017 | 16:20 | מאת: יצחק פ.

שלום לכם: אני מבין שאני חייב להתייעץ עם הרופא שלי בשאלה הבאה, אבל עד שאוכל לעשות את זה אני רוצה לשאול משהו בעניין צום יום כיפור: יש לי חסימה 90 אחוז בצד אחד של עורק הצוואר ואילו בצד השני הכל בסדר. אני נוטל אספירין לפי הוראת הרופא. השאלה שלי כך לגבי צום יום הכיפורים: אני בגיל 67 1. האם מותר לי לצום באופן מלא? 2. האם מותר לי לצום באופן חלקי זמן מסויים מערב יום כיפור ועד שעה מסויימת למחרת? 3. האם אני יכול כן לצום מלא או חלקי כאשר אני אשתה מים ובלי אוכל? בתודה לתשובתכם.

17/09/2017 | 17:18 | מאת: קרוטיד

אין בעיה לצום אך יש להמנע מלחץ דם נמוך לכן באם חולשה או כדומה לשתות מיים

17/09/2017 | 17:51 | מאת: יצחק פ.

תודה רבה לך. רציתי לדעת האם אתה רופא המשתתף בפורום?

18/09/2017 | 07:20 | מאת: פורום

אני אחראי על הפורום

18/09/2017 | 20:28 | מאת: יצחק פ.

לדוקטור אברהמי הרבה תודה. כנראה הייתה תקלה או במחשב שלי או באתר כאשר שאלתי מי כותב לי כיוון שהשם שלך הופיע לי בצבא אפור עם אותיות לא מובנות וחשבתי שאולי מדובר באחד המגיבים בפורום והייתה חשובה לי תשובה ממומחה כמוך, ואילו עכשיו השם שלך ברור בכל השירשור. תודה לתשובתך ושנה טובה.

מנהל פורום כלי דם ורידים