כלי דם ילד בן עשר כאבים ברגל

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

19/05/2017 | 20:25 | מאת: ימית

שלום רב דוקטור, הבן שלי בן עשר התלונן לאחרונה על כאבים ברגל שמאל מאחורי השוק בשרירי הסובך. לאחר שהכאבים החמירו לאחרונה ובעיקר כשכאב העיר אותו מהשינה, פנינו למיון. במיון עשו לו בדיקות דם, צילום רנטגן ואולטראסאונד ונאמר לנו שהבעיה היא שיש לו כנראה מום מולד בכלי דם באזור ושהכאב התפרץ רק עכשיו. אמרו שנקבע תור למומחה כלי דם. להלן התוצאות של הרנטגן ושל האולטראסאונד: צילום רנטגן: חוסר אחידות ועיבוי הרקמות באספקט דורזלי במחצית תחתונה של השוק, רושם למוקדים סידניים זעירים בתוכה. ייתכן פלבוליטים. ללא מעורבות גרמית. אבחנה מבדלת- אנומליה ווסקולרית-ניתן לשקול דופלר us בשלב ראשון. תוצאות האולטראסאונד: בסובך שמאל-שוק שמאלי אחורי תחתון מתמשך קרניאלית מודגם תהליך אמורפי עתיר רקמת חיבור וכלי דם. מספר הסתיידות זעירות. חלק מכלי דם פקוקים קרוב לודאי. מה זה אומר??? מה לעשות מכאן?? הפנו אותנו למומחה כלי דם ובשניידר בכלל אין. הפנו אותנו לבלינסון ושם אמרו שהם לא יקבלו ילד. גם בקופה של הכללית לא מצאו לנו רופא כלי דם לילדים. ואנחנו נותרנו עם מלא שאלות... האם האבחנה הזו בכלל מצדיקה כאבים כאלה אצל הילד? הוא ספורטאי, משחק כדורגל וכדורסל הוא יכול להמשיך בשגרה? מה הפתרון בעצם? לדחוף לו נורופן בכל פעם שכואב? אציין שהכאבים הם בעיקר בזמן מנוחה- ישיבה או שכיבה וגם שהמקום יותר נפוח ונוקשה בהשוואה לרגל השנייה אבל זה משהו שכנראה תמיד היה ממש מתנצלת על מבול השאלות אבל באמת שלא מצאנו עדיין מי שייתן לנו תשובות תודה רבה

23/05/2017 | 09:24 | מאת: כאבים בשוק

יכולצלהמשיך פעילות רגילה צריך אבחנה של הממצא כנראה יזדקק לMRA אך זה בהפניה של כירורג כלי דם יכולים לפנות דרך המושלם לכירורג כלי דם או דרך שנידר שיפנו אלינו בבלינסון ליעוץ בהמשך באם יזדקק לטיפול. יתכן בשיטה של הזרקות לכלי הדם הלא תקינים . אפשר לנסות גרב אלסטית עד לברך במשך היום יכול לעזור צ בהצלחה

מנהל פורום כלי דם ורידים