תסחיף ריאתי וזריקה לדילול דם

דיון מתוך פורום  כלי דם ורידים

18/11/2012 | 12:23 | מאת: רון

שלום רב, אמי, בת 88, אושפזה לפני כשנה וחצי לאחר אורוספסיס עם עצירות מתמשכת ותפיחות כיס מרה. באותו אשפוז, לפני כשנה וחצי התגלה ממצא אקראי של תסחיף ריאתי - בהדמיית בטן שהושלמה עם הדמיית חזה נתגלו פגמי מילוי בעורק הראשי מימין, ממשיך לענפים הלובריים וסגמנטלים של אונה עליונה מימין וענף לוברי לאונה תחתונה מימין. לאור אירוע אזופגיטיס עם קפה טחון רסנטי הוחלט על הכנסת מסנן לווריד נבוב תחתון. כיום מצבה הוטב, מרגישה טוב, מתהלכת, אך עדיין מקבלת מאז גילוי התסחיף, כבר כשנה וחצי, זריקות fragmin לדילול הדם. השאלה: האם עדיין צריכה לדעתכם להמשיך בזריקות לדילול הדם? הפילטר נשאר בגוף וקרוב לודאי שאמור לחסום קרישי דם אם יהיו כאלה. לא כך? ובנוסף, עבר זמן ממושך מאז התסחיף הריאתי ורופא המשפחה מעריך כי קרוב לודאי(למרות שלא נעשתה בדיקה) שהתסחיף התפוגג עם הזמן. רופא המשפחה לא יודע לומר לנו אם כדאי להפסיק את הזריקות או להמשיך ואמר שזו החלטה שלנו. מה דעתכם? האם יש אפשרות וכדאי לנסות למשל לתת לה זריקה פעם ביומיים? האם יש סכנה בהפסקת מתן הזריקות למרות שעבר זמן רב של שנה וחצי ולמרות המסנן שקבוע בגוף? תודה

18/11/2012 | 23:45 | מאת: ד"ר רם אברהמי

קשה לענות תשובה ברורה אך נראה שאם יש פילטר אז אין צורך לתת את מדללי הדם לרוב מכניסים פילטר במקרה שאסור לתת מדללים או על אף מדללים יש תסחיפיםראתיים בכל זאת ראוי להתיעץ עם מי שקבע הטיפול אולי שי סיבות נוספות אחרות . בברכה אברהמי

מנהל פורום כלי דם ורידים