העדר שפיכה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

05/02/2011 | 20:49 | מאת: איש

אני בן 67 בריא באופן כללי,ובשל פרוסטטה מוגדלת אני מטופל בדיבנילין 10 מ"ג ובשני פרמיקסון 160 ליום. בשל זיקפה חלשה אין ביכולתי לבצע חדירה, ואני מאונן בלבד. לאחרונה שמתי לב שאין לי פליטת זרע לחלוטין למרות ההתכווצויות שאני מרגיש ברגע הגמירה. האם לתרופות יש השפעה על כך, ומה לדעתך עלי לעשות ? תודה על ההתייחסות.

שלום לך איש, התופעה שאתה מתאר היא תופעה מוכרת ביותר במי שנוטל תרופות מסוג חוסמי-אלפא, במקרה שלך- דיבנילין- לטיפול בהפרעות מתן שתן בשל הגדלה שפירה של הערמונית. העדר שפיכה או מיעוטה קורה בשל "שפיכה אחורית" (RETROGRADE EJECULATION) הקורית בשל הרפיית שריר הסוגר שנגרמת ע"י התרופה- כדי לפתוח אותו ובכך לשפר את ריקון השתן. באופן רגיל בעת שפיכה כדי שנוזל הזרע יפלט קדימה, הסוגר שומר את צוואר השלפוחית סגור, אך בעת שימוש בתרופות אלה, הסוגר נשאר פתוח גם בעת שפיכה ולכן הזרע "חוזר" אחורה אל השלפוחית ומופרש בהמשך בהשתנה. אצלך יכול להיות גם שבשל שימוש בפרמיקסון, שהיא תרופה צמחית שעשוייה להקטין את נפח הערמונית, גם פעולה זו גורמת להורדת כמות השפיכה. אולם לכל התופעה הזו לא אמורה להיות השפעה על הזקפה או האורגזמה, פשוט היא תקרה ללא שפיכה. אם אתה מתכן ילדים רצוי שתמנע משימוש בתרופות אלה. אם לא והן עוזרות, אין שום משמעות להעדר השפיכה. לגבי ירידה בחוזק הזקפה- לכך יש פתרונות רבים וכדאי שתפנה לרופא- ניתן ליטול תרופות מסוג חוסמי PDE5 כמו ויאגרה/סיאליס/לויטרה או לקבל טיפולים נוספים כגון שימוש במכשיר ואקום, הזרקות לפין וכדומה. היתי ממליצה לך גם לבדוק רמות טסטוסטרון בדם לוודא שלא חסר בהורמון זה הוא המקור להפרעות הזקפה- ואם כן, נתן לקבל תוסף ולשפר את המצב. אנא פנה לאורולוג להבדק ולקבל טיפול מתאים.

08/02/2011 | 21:14 | מאת: איש

על התגובה המפורטת והמרגיעה. הורדת לי אבן מהלב ועל כך נתונה לך תודתי.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת