אי נוחות בשלפוחית ובעיות השתנה...

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

11/05/2015 | 13:28 | מאת: בן 28

יש לי כבר שנה וחצי הרבה פעמים אי נוחות בשלפוחית השתן, יש לי קושי מסוים בהשתנה, ההשתנה איטית ולא זורמת טוב(כמה פעמים הגעתי למצב של כמעט עצירת שתן), אם אני שותה הרבה בזמן קצר אחרי זה בכלל מתחיל לי החמרה ובלגן גדול, תכיפות, יותר קושי והרגשות מעיקות של חסימה... כל הבדיקות שתן תקינות, עשיתי לפני יותר מחצי שנה אורתרוציסטוגרפיה שהתגלה חשד להיצרות בשופכה, אבל אחרי זה עשיתי ציסטוקופיה ושם התגלה שאין היצרות ולא נמצא סיבה לבעיות שלי... אני ממש סובל, מה יכול לגרום לבעיות שיש לי? איך ניתן לפתור אותם? אני סובל גם מהרבה גזים במערכת העיכול האם יכול להיות שנכנס לשלפוחית הרבה אוויר או גז וזה יוצר את הבעיה? האם יתכן בעיה בערמונית שגורמת למצב, למרות שבדיקה רקטלית תקינה, אבל באמת יש לי החמרה התסמינים אחרי בדיקה רקטלית ואחרי שפיכה אז אולי קשור לערמונית?

25/05/2015 | 23:50 | מאת: בן 28

בציסטוקופיה היה רשום לי כיס עם טרביקולציות עדינות מאוד, מה משמעות של זה? האם זה נזק בלתי הפיך?

שלום לך, בד"כ הפרעות השתנה בבחורים צעירים לא נובעות מהגדלת הערמונית. לעיתים זיהום שעבר במערכת יכול להשאיר תחושת אי נעימות לאורך זמן. בעיקרון כעת אם כל הבדיקות שלך תקינות ואין עדות להיצרות בשופכה,מה שחשוב הוא שתמצא דרך להרפות את עצמך בעת התרוקנות כך שלא יהיה לך קושי. לפעמים ניתן לקבל תרופות להקלת הריקון.למשל חוסמי אלפא כמו אומניק או קסטרל.גם תרגול ריקון עם ביופידבק עשוי לעזור. לטרבקולציות עדינות בשלפוחית אין שום משמעות קלינית.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת