אבץ וטיפול בערמונית מוגדלת

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

28/07/2010 | 09:17 | מאת: חיים

שלום , לאבי הייתה ערמונית מוגדלת , אני היום בן 51 , האם אכילת כמויות טובות של אבץ עשויות למנוע גדילה של הערמונית ?

28/07/2010 | 21:12 | מאת: יעקב לא רופא ולא מטפל

לחיים שלום. אין שום מחקר שמאשר כי צריכת מזון מסויים כולל אבץ מונע את גדילה הערמונית. הגדלה שפירה של הערמונית אינה מחלה אלא תופעה פיזיולוגית שמתרחשת אצל מרבית הגברים החל מהעשור השישי לחייהם. יש מספר פירסומים שבהם נאמר כי צריכת ליקופן ואבץ על בסיס יומי דרך המזון או תוספי המזון, מקטינים את הסיכוי לחלות בסרטן הערמונית .בנוסף יש מחקרים שמראים כי צריכת תכשירים ותרופות (פרמיקסון) שמבוססים על דקל ננסי עשויים למנוע את סרטן הערמונית , אבל בעיקר לעזור בהקלה על חסימת השתן. אריכות ימים בבריאות. יעקב.

חיים שלום, הגדלה שפירה של הערמונית היא תהליך טבעי שיקרה לרוב הגברים מDיל 50ומעלה. עובדת היות הערמונית מוגדלת אינה מחייבת שמדובר במחלה ובוודאי לא בסרטן. אין מחקרים קליניים מבוססים חד משמעיים על תוספי מזון כגון אבץ שמונעים הגדלת הערמונית, וצריך לזכור לממש לא מחייב שגם אם הערמונית מוגדלת, היא תגרום בהכרח לאיזושהי הפרעה. יש היום בשוק הרבה מאוד תרופות המבוססות על מיצויי צמחים שחלקם נבדק מחקרית, כגון דקל ננסי ופרחי צבר, ואף נחשבים ליעילים מאוד במקרים מסויימים, אך הם לא נחשבים ע"י האיגודים האורולוגיים העולמיים כקו ראשון לטיפול. ליקופן שהוא נוגד חימצון המצוי בעגבניות נבדק גם הוא במספר מצומצם של עבודות כיעיל במניעת סרטן ערמונית אבל לא הייתי משאירה בידי עגבניה את הטיפול בסרטן. תאכל נכון: הרבה ירקות ופירות (וכן- עגבניות, בעיקר מבושלות) ,תמנע משומנים וסוכרים מיותרים, תמנע מאלכוהול ועישון- וככל הנראה כך תמנע ממחלות רבות ותהיה בריא. כן חשוב לשים לב: אם לאביך היה סרטן בערמונית שאובחן בגיל צעיר יחסית (ולא בגיל 80+), ממליצה לך לפנות לאורולוג לבדיקה גופנית ולבדוק רמת PSA בדם היות שבמקרה זה מדובר בקבוצת סיכון.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת