פרוסטטה מוגדלת ואירוע מוחי

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

29/11/2012 | 19:22 | מאת: נילי

אבא שלי בן 66 אחרי 5 אירועים מוחיים. בחודשים האחרונים היתה לו בריחת שתן עד שנאלצנו להשתמש איתו בטיטולים למבוגרים. בהתחלה חשבנו שזה בגלל האירועים המוחיים,ובגלל שהוא לא מספיק להגיע בזמן לשירותים אבל בבדיקה שערך לו אורלוג הוא מצא שיש לו ערמונית מוגדלת ונתן לו כדורים - TAMSULIN+TOVIAZ בתקווה שזה יעזור. הוא נוטל את התרופות האלה כבר כמה 3-4 חודשים אבל זה לא עוזר. לטענתו הוא לא מרגיש כשיש לו שתן או כאשר הוא בורח לו. שאלתי כמה רופאים מה עושים איתו ונאמר לי שבמקרה של פרוסטטה מוגדלת נהוג לבצע ניתוח בהרדמה מלאה, אך במקרה שלו זה לא אפשרי כי המוח שלו לא יעמוד בהרדמה מלאה ויש סיכון שיווצר לו נזק במוח. האם זה נכון? האם יש אלטרנטיבה אחרת עבור אדם במצבו?

נילי שלום לך ראשית לפני החלטה על ניתוח ערמונית לאור מצבו של אביך ממליצה על הערכה ובדיקה נוירולוגית לראות אם אכן הפרעות מתן השתן שלו הן מבעיה מוחית. כדאי גם שיעבור בדיקת אורודינמיקה וזרימת שתן כדי לראות האם אכן יש הפרעה למעבר השתן בשל הגדלת הערמונית, (ואז ניתוח אכן ישפר את המצב); אם הבעיה היא בשלפוחית עצמה, כלומר יש התכווצויות בלתי רצוניות, ואין חסימת מוצא השלפוחית- ניתוח עלול להחמיר את המצב, והטיפול בבעיה הוא תרופתי בלבד. באופן כללי כדאי לדעת, שניתן לבצע ניתוח ערמונית גם בהרדמה ספינאלית (זריקה בגב) ללא הרדמה כללית. בכל מקרה יהיה על אביך לעבור הערכה לפני ניתוח לראות את כשירותו הכללית לכל סוג הרדמה. אל תשכחי שכאן זה ייעוץ אינטרנטי בלבד, וחשוב להביא את אביך לאורולוג מומחה לבדיקה מקיפה והחלטה על הטיפול בהתאם לכל תוצאות הבדיקות הרלוונטיות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת