כאב ותכיפות שתן ליליה

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

10/11/2012 | 16:38 | מאת: yosi

שלום לד'ר שירה ראשית חובה לציין את תשובותייך בהשוואה לאחרים .פירוט ותשובות וסבלנות שלא מקובלים על פי רוב, (ואין כוונת חנפנות בדברי). ולעניין. לפני 28 שנה בגיל 45 עברתי כריטת ערמונית בשיטה סגורה (היה חדשני) מאז ועד לאחרונה הניתוח פתר לחלוטין בעיות תכיפות ביום אך בלילה סבלתי . כאב גב תחתון וצורך מתן שתן פעמיים לפעמים שלוש בלילה כמויות קטנות . הרופא ניסה את כל התרופות , יש הקלה שלאחר מספר ימים נעלמת . כל מספר שנים שולח הרופא לאולטראסאונד העל תקין כולל p.s.a. אציין שנבדקתי ע"י רופאים בכירים לחוות דעת ולא ידעו להציע כוון. השלמתי לחיות כך (אני בריא ללא בעיות אחרות כלל) פנייתי מאחר ולאחרונה המצב הורע לעיתים עצירת שתן בלילה. האם החידוש:אידוי לייזר ירוק. או שיטת ד'ר שלום כץ מתאימות . בתודה מראש

שלום רב, הצורך בניתוח חוזר הוא מצב מוכר בחלק מהמטופלים שנותחו בעבר. השאלה אם באמת אתה זקוק לניתוח. בהחלט שווה לעבור בדיקת אולטראסאונד לראות את גודלה של הערמונית ואת שארית השתן שלך ואולי גם ציסטוסקופיה ואורודינמיקה לבדוק אם באמת יש חסימה בשופכה או בצוואר השלפוחית ע"י הערמונית- כי אם לא, חבל לעבור "סתם" ניתוח. יכול להיות שצריך להתאים לך טיפול שאינו קשור לערמונית אלא לשלפוחית- משהו שירגיע את הצורך בהתרוקנות כמו תרופות אנטיכולינרגיות מסוג ספזמקס, דטרוסיטול או וסיקייר. אלו כמובן תרופות מרשם.בנתיים היתי ממליצה לך להמנע משתיה מרובה לפני השינה, בעיקר מקפאן אלכוהול ושוקולד ולהקפיד להתרוקן היטב לפני השינה. אם באמת בסופו של דבר יש צורך בניתוח חוזר- הגישה הניתוחית תהיה קודם כל תלויה בגודלה של הערמונית ואח"כ בהעדפה שלך ושל הרופא המטפל שלך. אידוי הוא ניתוח לכל דבר,גם הוא בגישה "פנימית" דרך השופכה, אבל נחשב לא מתאים אם רוצים לדעת את ההסטולוגיה של הרקמה.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת