אבודרט

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

26/09/2012 | 15:02 | מאת: אביעד

בהבדל מחוסמי אלפא רגילים, אני מבין שאבודרט ודומיו אמור גם לתרום להקטנת הפרוסטטה. אם כך, מה יכולה להיותה הסיבה לכך שאורולוגים לא ממהרים לתת אותה לטיפול ? האם עשויות להיות לה תופעות לוואי קשות ?

שלום שוב, אבודרט משפיעה על רמות הטסטוסטרון ובכך מקטינה את הערמונית. היא עובדת במנגנון שונה משל חוסמי אלפא כמו אומניק וקסטרל, שאינן מקטינות את הערמונית. תופעות לוואי המוכרות של התרופה הן בעיקר ירידה בחשק המיני, רגישות בשדיים ולכן גם הרבה מטופלים לא מעוניינים בנטילתה, ולא רק הרופאים לא רושמים אותה.. אך שוב לא כל מי שנוטל את התרופה בהכרח יחווה את התופעות הללו, שרובן חולפות עם הפסקת הטיפול.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת