פרוסטטה מוגדלת ודואדרט

דיון מתוך פורום  ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת

25/09/2012 | 10:40 | מאת: דואגת

שלום, רציתי לברר בנוגע לגבר בן 62. עשה בדיקת PSA וקיבל ערך של 6.27 (גם קודם הוא היה קצת גבוה, אך סביב 4 בעיקר), הוא פנה לאורולוג וביצע ביופסיה. לפי דברי האורולוג הביופסיה הייתה תקינה. הוא החל לקחת קסטרל. עדיין עם הקסטרל פתאום נהיו לו כאבי בטן תחתונה חזקים מאוד (מה שמאוד מוזר כי לפי דברי כולם פרוסטטה לא כואבת) והוא החל לרוץ לעשות פיפי בתדירות גבוהה מאוד. (מה שלא היה לפני שהחל לקחת את התרופה). הוא שוב פנה לאורולוג וביצע בדיקת ציסטוסקופיה שלטענתו גם לא הראתה שום ממצא חשוד. הכאבים וההשתנה התכופה לא פסקו. האורולוג טען שהכאבים הם משהו שנקרא "אינפרקט פרוסטטי". השאלה היא האם יש דבר כזה? מה זה? ממה זה נובע והאם זה מסוכן? דבר נוסף, הוא עשה אחרי חודש וחצי שימוש בקסטרל שוב בדיקת PSA והתוצאה היא 4.85. אמנם ירד קצת אך עדיין גבוה. עוד מדד שנבדק הוא PSA Ratio (Free/Total) והתוצאה היא 0.22. אין שם גבול עליון או תחתון לכן איני יודעת מה זה אומר. זה טוב? לא טוב? בביקור האחרון האורולוג החליט להחליף לו את הקסטרל לדואודרט. לפי מה שקראתי בעלון של דואדרט אסור לנשים לבוא במגע עם תוכן התרופה. אשמח לקבל הסבר למה ומה יש שם שיכול להזיק לנשים אך לא לגברים. עוד דבר שראיתי שהתרופה מופרשת גם בנוזל הזרע. עד כמה זה משמעותי ויכול להיספג בגוף האישה ומה זה יכול לגרום? האם זה אומר שכל הגברים שלוקחים דואודרט צריכים לקיים יחסי מין עם קונדום? מצטערת על השאלות הרבות, אך כל העניין מבלבל אותנו מאוד ואני מאוד דואגת לבריאותו וחלילה מפחדת שזה לא יתפתח למשהו סרטני. אשמח לכל מידע שאת יכולה לתת. תודה מראש.

שלום רב, שאלת הרבה שאלות, בואי ננסה לעשות קצת סדר: 1. לבצע ביופסיות ערמונית לגבר בן 62 עם PSA גבוה -6.27- זה בהחלט נכון. תהליך הביופסיה עצמו כרוך בדקירה חוזרת של הערמונית ולקיחת דגימות לבדיקה מיקרוסקופית וע"פ דבריך זה יצא שפיר. עדין לאחר ביופסיה יכולה להיות דלקת שגורמת לתסמינים שכתבת, או פגיעה מסויימת בכלי דם של הערמונית שיגרום ליצירת קריש דם מקומי- מצב די נדיר- ואני מאמינה שלזה התכוון האורולוג שאמר שיש לו אינפרקט פרוסטטי. ככל הנראה אין לכך משמעות אם התסמינים חלפו. 2. אם השימוש בקסטרל הביא לשיפור בהשתנה אזי זה אכן יכול לשפר את רמת ה PSA (להוריד אותה), ובדיקת היחס בין PSA כללי וחופשי נותנת רמז שכנראה ההגדלה שפירה: ככל שהיחס גבוה יותר זה טוב יותר. מעל 0.20 זה בתחום השפיר. 3. דואודרט היא תרופה יחסית חדשה שמכילה למעשה שתי תרופות: טמסולין, שהיא "קרובת משפחה" של הקסטרל, ומטרתה לשפר את זרימת השתן, ואבודרט, שמטרתה להקטין את הערמונית. אבודרט מכילה חומר שמשפיע על רמות הטסטוסטרון- ההורמון הגברי- ובכך מקטינה למעשה את הערמונית. לאור זאת היא אינה מומלצת לנשים, בעיקר בגיל הפוריות.

מנהל פורום ערמונית (פרוסטטה) מוגדלת