הקפאת ביצים

דיון מתוך פורום  הקפאת ביציות ושימור פוריות

19/12/2012 | 12:42 | מאת: גלי

ד"ר גבע שלום, אני בת 34 וחצי ולצערי עדיין לא הייתי בהריון. התחלתי את התהליך מבחינת בדיקות גנטיות ובדיקות דם מקיפות לשם התקדמות ובחינת המצב הפיזי והמערכת הנשית. בבדיקות הגנטיות עלה כי אני נשאית של הפרה מוטציה של ה-X השביר. הבנתי מהגנטיקאי כי נשאות שכזו עלולה מעבר לנושא של מחלות התינוק, תסמונת דאון ופיגור שכלי, עלולה לגרום לכך שהוסת החודשית שלי עלולה להסתיים מוקדם מהרגיל, בסביבות גיל הארבעים. ברצוני לדעת האם ניתן להקפיא ביצים, טרם הפסקת הוסת החודשית, לצורך הרגעתי מהלחץ וכמובן בעקבות הנשאות של ה-X השביר? האם קופת החולים משתתפת בעלויות אלו בעקבות הנשאות ומהי הפרצדורה על מנת לעשות זאת? בתודה מראש גלי

19/12/2012 | 18:55 | מאת: ד"ר אלי גבע

גלי שלומות, ידוע לנו על פי הספרות הרפואית כי בנשאיות של X שביר ניתן לאבחן באחוז מסוים הפסקת הווסת בגיל מוקדם, קרי לפני גיל 40. באפשרותך להקפיא ביציות. כמו כן, קיימת האפשרות כי הנשאות תעבור בתורשה. מאחר והטיפול אינו בסל, באפשרותך לפנות לרופא פוריות של הקופה על מנת שיבחן את הבקשה ויפנה אותה לגורם מקצועי. בהצלחה

מנהל פורום הקפאת ביציות ושימור פוריות