לד"ר הידש- חשוב ביותר..בבקשה את תשומת ליבך

דיון מתוך פורום  פסיכיאטריה

17/02/2007 | 20:48 | מאת: יפית

עברתי דבר מאוד קשה רגשית. זה ישמע לך אולי מוזר או אולי דווקא תבין ותכיר בתופעה, והדבר ישמח אותי עד מאוד...מאחר ואני נופלת בין הכסאות בזמן שאני בתחושת מצוקה כל העת. עברתי הצפה רגשית מאוד חזקה נפשית שהובילה לסערת רגשות מאוד גדולה עם חרדה גבוהה, בהלה, אימה ותעתוע מחשבתי קל (ספק גלישה פסיכוטית ספק אימה מציפה על נפשי).הדבר נמשך מספר חודשים. כל זה התרחש במסגרת חוסר מקצועיות וכשלים מצד פסיכולוגית ועד קריאה בפורום, וחשיפה ריגשית קשה ביותר מלווה במצבים פוגעניים, מזלזלים או לפחות ייחוס כל הדברים שנכתבו כאילו כוונו אלי..איבוד שליטה, חרדה וכו'.. התכנים היו מציפים מאוד ונעשו בצורה אינטנסיבית ולא מבוקרת כלל וכלל. ניתן לאמור שהיה זה סוג של פסיכוזה. בכל אופן, הרופאים כיום מתקשים בלעזור לי, אם כי לא אובחנתי כסובלת ממחלה אך, רופא אחד שירבב משהו שלדעתי משקף את מצבי, לצערי הרב. הוא אמר שיש לי אי- ספיגה (אני לא זוכרת לומר לך את המינוח הרפואי או הלועזי לצורך העניין, אך אלו הן עיקרי הדברים). למעשה, שנתיים וחצי מאז...אני חשה עדיין כאילו מוצפת, לא מסוגלת להתנתק, אי- שקט נפשי ותחושה בלתי נסבלת רציפה בכל רגע נתון. עקב כך, אני גם חסרת שמחה וחיות ונמצאת כל הזמן כאילו תחת חומר נפץ, אף אני סובלת מזרמים בראש. ד"ר הידש, האם יש באפשרותך לעזור לי, אני מיואשת וסובלת כ"כ הרבה זמן כי נראה שהדבר כבר בלתי אפשרי לשיפור. מהי לדעתך התופעה, של אי- הספיגה? והאם יש דרך לטפל בזה? ניסיתי תרופות אנטי דכאוניות (סרוקסט ופריזמה במינון גבוה) אך לא עזר. לעיתים אני לוקחת אסיוול, והדבר מקל במקצת , אך אני מניחה כי זה לא הפתרון. מלבד זאת, שאני כבר אובדת עצות ואני עצם כך מצליחה לבלבל את הרופא...ייתכן אולי גם שאני סובלת משילוב של מספר דברים, כמו דימוי עצמי נמוך שנפגע, וירידה באנרגיות אולי בעקבות "הפסיכוזה". הבעיה היא שאני לא יודעת למה לייחס את המצב שלי , בשל מה הוא נגרם. אני יודעת כי אני זקוקה לעזרה ראשונה להוריד את תחושת המצוקה או אי- הספיגה לצורך העניין. מצטערת על האורך. אבל חיי אינם חיי יותר, ואני לא מוצאת מענה מתאים, כי חלק מהתופעה של נאמר ההצפה אינה גורמת לי לפעול באורך רוח. מקווה כי תוכל להקדיש מזמנך ולעזור לי , חשבתי אף לפנות אליך ישירות לטיפול, האם לדעתך יש מה לעשות...גם לאחר תקופה כה ארוכה , כאילו הגוף נכנס למצב של סבילות .... כשאני חושבת על זה, נראה לי כאילו בלתי יאומן כל הזמן הזה שאני עדיין מחזיקה מעמד! תודה מראש יפית

18/02/2007 | 00:20 | מאת:

ליפית ממכתבך עולה עד כמה קשה לך ואת סובלת, נראה שכבר תקופה ארוכה את חסרת אנרגיות וההרגשה הכללית אינה טובה. אני חושב שהרופא התכוון לאי ספיקה, המונח די דומה להצפה, כלומר שהגירויים החיצוניים והפנימיים מציפים אותך ואין לך את הכוחות או היכולת להתמודד איתם. אני חושב שאפשר לעזור לך אבל קודם כל צריך להגיע לאבחון אשר תסמכי עליו ואז לשקול את האפשרויות הטיפוליות. בהצלחה שבוע טוב דר' גיורא הידש