דכאון וחרדות

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

23/12/2010 | 09:05 | מאת: אמא

הי , זה התחיל בכאבי ראש של סינסיטוס לפני שנה וחצי כמעט קיבלתי אניטיוטיקה וזה עזר במקומות של הסינסוסים אבל הכאב ראש לא עבר .... ואז התחיל הסרט נשלחתי לרופא עינים אף אוזן גרון נוירולוג ,וסוף סי.טי של המוח ושל הראש והכל הכל יצא תקין . מאז כל יום מתחיל בקושי וחוסר רצון ללכת לעבודה (שאהבתי ...! ) ובכל הזמן פחד עמום ש מבו יקרה ולא עלו על איזה משהו שיש לי .... וזה גם חוזר אלי בכפיתיות ... יש לי שעות שאני יותר משוחחרת ובסה"כ אני ב"ה מתפקדת כרגיל -פחות או יותר .... אבל המון פחדים וגם התקפי פחד וסחרחורות,וכו' מאז הלכתי לנוירולוג גדול מאד שנתן בהתחלה משהו לכאב הפנה לטיפול ספסיכולגי ולדיקור סיני .את הדיקור סיני-עשיתי ולא עזר ולטיפול פסיכולוגי לא הלכתי ניסיתי להתמודד לבד עם תמיכה מאמא שלי ומבעלי (שהם אגב בתחום הזה בעלי לומד פסיכולגיה ומטפל ...) בקיצור הלכתי אחרי חצי שנה שוב לנוירולוג והוא טען שמדובר בחרדות ונתן לי ונלה בהתחלה 37.5 ואח"כ 75 מ"ג פחדתי לקחת את זה אז קבעתי טיפול פסיכולוגי .בכל מקרה הרגשתי שהחרדות ממש מכבידות עלי בטירוף אז פניתי לרופאת משפחה נתנה לי קלוקנס ובמקביל רשמה גם מה שהנוירולוג נתן ... כעת לקחתי כמה ימים את הקלונקס ואני כבר מרגישה הטבה מאוד גדולה (אומנם עייפות ) אבל יותר רוגע ... השאלה אם להתחיל טיפול פסיכולגי ולשלב קלוקנס כי אני לא מעדיפה מראש לקחת תרופות ארוכות טווח וקבועות .... השאלה מה כדאי לעשות ? כי שהייתי אצל הרופאה היא המליצה על שילוב של קלוקנס -להרגעה מידית ואז את הונלה לטווח ארוך ובמקביל טיפול קונגנטיבי התנהגותי . אשמח לשמוע את דעתך בנידון ?

23/12/2010 | 16:30 | מאת: מישהי

כדאי שתביני את ההבדלים בנושא התרופות : 1. קלונקס - שייך לקבוצת כדורי הרגעה . הכדור עלול לגרום לך להתמכרות או סבילות ( שתי התופעות גרועות ) . 2. הכי טוב זה תרופות בשימוש קבוע , יום יומי , שלא גורמות בכלל להתמכרות. מדובר על קבוצת תרופות אחרת לגמרי , שנקראת נוגדי דיכאון ו/חרדה ( באנגלית SSRI או SNRI ). אלה הן תרופות ממש מצויינות , הן לא ממכרות והן נמצאות בשימוש אצל מיליוני אנשים בעולם . המתיני לתשובת הרופא כאן בפורום .

חרדות מחייבות התייחסות רצינית שכן מדובר בתופעה שכיחה אך יחד עם זאת, גובה מחיר בסל והפרעות בתפקוד. הטיפול לעומת זאת יחסית פשוט. חשוב טיפול מונע ולא שימוש קבוע בתכשירים הרגעתיים שנותנים מעהב סימפטומטי קצר מועד. מציע לפנות לפסיכיאטר על מנת לשקול תוכנית טיפול משולבת עם טיפול בשיחות

מנהל פורום דיכאון וכאב