תופעות לוואי -בבקשה עזרה שנית

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

16/12/2010 | 13:44 | מאת: גלית

שלום דר' אני חוזרת שנית על הבעיה בכדי שלא תצטרך לראות את כל ההודעות וגם הוספתי תשובות למה ממה שרשמת בהודעתך. אני סובלת מדיכאון עמיד שהוחמר לאחרונה והתווספה לו פיברומיאלגיה.הרופא החליף לי את הסימבלתה 30 מג'(5חודשים של שימוש) בנורטילין בעליה הדרגתית. בנוסף אני נוטלת כמייצב לדיכאון העמיד 200 מג' למיקטל 0.5 קלונקס לחרדה ו100 מג' טרזודיל בלילה לשינה. בעיית השינה אינה בעיה משנית.היא החריפה עם הפיברו. בשלב הזה אני סובלת מטישטוש,ירידה בשמיעה,בעיות בעיבוד נתונים,בלבול,שכחה,חוסר ריכוז והבנה.אני עושה טעויות במטלות פשוטות אפילו לא מצליחה לבטא את עצמי,נתקעת במילים ואני אדם אחר לחלוטין מבחינה קוגנטיבית,הכל מאוד איטי . קיים. מהאדם השנון והחד נהייתי ממש עילגת,לא מצליחה להעביר מסרים בסגנון שלי. פשוט מישהו אחר חשוב לי מאוד לצאת מהדיכאון שלפי הבנתי הביא לפיברומיאלגיה. כמו כן הרופא אמר שהנורטילין יותר יעיל מהאלטרולט והסימבלתה. מבחינת כאבי שרירים של הפיברו הסימבלתה החלישה את הכאב ב-30 מג' ולא הרגשתי צורך לעלות מאחר ולא רציתי לסבול מתופעות הלוואי. עדכון: כיום כשבוע עם נטילת נורטלין 25 מג' פעמיים ביום ועם הפסקת הסימבלתה. השינה התחילה להתקצר ויש לי יקיצה מוקדמת.(גם ככה יש לי בעיות שינה שלא נפתרו רק ע"י הטרזודיל והקלונקס) יש לי יובש נוראי בפה ,בגרון וטעם חמוץ בפה וריח מאוד רע מהפה,פשוט לא מסוגלת לחיות עם זה..ולא יודעת מה לעשות זה מאוד מפריע. דבר שני יש לי טשטוש ראיה,מרגישה מוזר מין פעימות כאלה מאחורי הראש, התחלתי להרגיש קצת יותר מרץ(שזה בסדר) ואפילו עצבנית לפעמים(לפני כן הייתי מאוד רגועה ואדישה) אני לא מאמינה שבעיות אלה יחלפו....אני מכירה את עצמי מאוד כי החלפתי בחיי מס' כדורים ולא היו לי קשיי הסתגלות וחייתי בסדר עם תופעות הלוואי. דבר אחרון דר' אני רוצה להכנס להריון ומאוד פוחדת מכל הקוקטיל הזה. בבקשה ענה לי כי אני מרגישה שהסתבכתי יותר מידי.

גלית שלום. בשל מורכבות המקרה לא נכון למצוא פתרונות במסגרת הפורום. הדבר מצריך דיון יסודי ומעקב.

מנהל פורום דיכאון וכאב