נורטילין במקום סימבלתה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

06/12/2010 | 18:33 | מאת: גלית

שלום דר' יקר. אני סובלת מדיכאון עמיד שהוחמר לאחרונה והתווספה לו פיברומיאלגיה.אני ממש טוטאל לוסט. הרופא החליף לי את הסימבלתה 30 מג'(5חודשים של שימוש) בנורטילין בעליה הדרגתית. בנוסף אני נוטלת כמייצב לדיכאון העמיד 200 מג' למיקטל 0.5 קלונקס לחרדה ו100 מג' טרזודיל בלילה לשינה. חשוב לי מאוד לצאת מהדיכאון שלפי הבנתי הביא לפיברומיאלגיה. כמו כן הרופא אמר שהנורטילין יותר יעיל מהאלטרולט והסימבלתה. החשש שלי הוא תופעות הלוואי וכמות הכדורים שאצטרך לקבל בהמשך מאחר שאצטרך לקחת כמות רבה של 25 מג' בכל פעם. בשלב הזה אני סובלת מטישטוש,ירידה בשמיעה,בעיות בעיבוד נתונים,בלבול,שכחה,חוסר ריכוז והבנה.אני עושה טעויות במטלות פשוטות אפילו לא מצליחה לבטא את עצמי,נתקעת במילים ואני אדם אחר לחלוטין מבחינה קוגנטיבית,הכל מאוד איטי כמו כן אני לא מטפסת על הקירות מכאב אבל הוא קיים. מהאדם השנון והחד נהייתי ממש עילגת,לא מצליחה להעביר מסרים בסגנון שלי. פשוט מישהו אחר. הרופא שלי מאמין שהפיברו נובע מהדיכאון ותעבור עם טיפול ראוי אך לפי מאמרים ולפי דר' בוסקילה זה משהו שצריך לחיות איתו,להקל על הכאב ולדעת למתן את הקצב מה דעת הרופא על ההחלפה? ומהם תופעות הלוואי(אין לי בעיות לב)...חוץ ממה שקראתי האם תהיה לי עליה במשקל? בסימבלתה סבלתי מעצירות נוראית אך ללא עליה במשקל.האם בעיה בתפקוד המיני הינה כמו כל שאר התרופות? והאם זה יכול לטפל לי בשינה? אני יודעת ששאלתי יותר מידי אבל מותר לי ביום הולדתי :-) לא?

שלום גלית ומזל טוב. כל התכשירים נמוגדי הדיכאון הינם בעל אפקט נוגד כאב מסויים עם כי התרופות מהדור הישן ואלו שעובדים על טוח רחב של מתווכים עצביים יעילים יותר.ככל שהבנתי את נוטלת טרזודיל שאמור לעזור גם בשינה. כל תופעת לוואי שציינת יכולה להופיע גם תחת נטילת נורטילין, אולם קשה לצפות מה הסיכוי שאת תסבלי מאחת מהן.איני יודע מה ההיסטוריה התרופתית הקודמת ולכן קשה לי להביע דעה מושכלת. נורטילין הינה תרופה יעילה וטובה אם כי כפי שכבר עמדת על כך, ככל הנראה תצטרכי מספר כדורים ביום.

07/12/2010 | 21:53 | מאת: גלית

תודה רבה דר' יקר, יש לי בעית שינה חמורה ולאחרונה הטרזודיל לא עוזר לי ואני מודאגת.האם הנורטילין יעזור לי בשינה למרות שכל תרופות ה-SSRI והSNRI לא עזרו לי בגלל זה קיבלתי למיקטל. הרופא שלי טוען שהפיברו נובעת מהדיכאון אבל לפי מה שאני יודעת כשיש פיברו אז גם גם מגיע דיכאון. כעת הדיכאון חזר ובגדול והכאבים גברו. נאמר לי כי יכולה להיות לי השמנה .עם הסימבלתה זה לא קורה וצפוי. אז מה זה אומר כל הבילבול והבעיה הקוגנטיבית, האם יהיה פתרון לזה כי הסימבלתה לא עזרה לכך.והרופא לפני האחרון רצה שאני אוריד את הטרזודיל או הקלונקס כי יש לי עומס.אך איך אשן בלעדיהם?

מנהל פורום דיכאון וכאב