טיפול ממושך בתרופה, שאלה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

04/12/2010 | 11:05 | מאת: איתי

שלום, אני נמצא בטיפול יומיומי של תרופות אנטי-דיכאוניות כבר זמן ממושך, (כ-7 שנים). כעת אני לוקח כבר תקופה מאוד ארוכה סימבאלתה( 30 מ"ג), תקופה של כ-3 או 4 שנים לפי דעתי. התחלתי לקחת אותה אחרי "משבר" דיי קשה שהיה לי באותה תקופה. הנה פירוט קצר: על קצה המזלג: עברתי התקף פסיכוטי כתוצאה משימוש בסמים- פרנויה, שהיה מלווה בהפסקה פתאומית בלקיחת הסרוקסט-פקסט. עת זה התרחש הרופא רשם לי רספירידל במינון מוגזם, שכבר היה לי לא נחוץ, וכך כתוצאה מהגמילה מהרספירידל, שהיתה מאוד קשה, הייתי שרוי תקופה ארוכה בדיכאון קשה. בתקופה הזאת החלפתי מספר תרופות עד שהגעתי לסימבאלתה - 30 מ"ג ביום. כמו שכבר אמרתי, אני לוקח אותה כבר שנים, הדיכאון לא חזר ואינני חש בתופעות לוואי מיוחדות, חיי שבו למסלולם המלא , (סיימתי תואר, אני עומד להתחתן...). שאלתי היא, האם עליי לקחת תרופה זו במשך תקופת-חיים ארוכה, או שמא עליי לשאוף להיגמל ממנה בשלב מסויים, (אולי בשל השפעה רעה-ארוכת תווך על הכבד או כל השפעה אחרת)? אני שואל זאת כי לא התייעצתי עם פסיכיאטר במשך כל השנים הללו, מכיוון שלא היה כל צורך. נ.ב כמובן שאינני משתמש בסמים מאז אותו מקרה שציינתי. תודה רבה מראש איתי

שלום איתי. כעיקרון מצב דיכאוני ראשון אינו מחייב טיפול לכל החיים. יחד עם שאת יש לקחת בחשבון גם את חומרת האפיזודה הדיכאונית בקביעת משך הטיפול. בהחלט יתכן כי ניתן בשלב זה להפסיק הטיפול אך הדבר יצטרך להיעשות בליווי פסיכיאטרי על מנת לקבוע את מהלך ההפסקה ומעקב אחר אפשרות של חזרת התסמינים.

מנהל פורום דיכאון וכאב