חרדת בריאות וכאבים

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

04/05/2014 | 23:00 | מאת: א.

אני בן 50, בריא בד"כ. לפני שנתיים, בעקבות מחלה קשה של בן משפחה קרוב, נכנסתי לחרדת בריאות שהתבטאה בכאבי בטן נודדים בבטן העליונה שבאו והלכו, עייפות קשה, ירידה במשקל ותחושת חרדה קשה שיש לי סרטן שממש פגעה בתיפקוד היום יומי. עברתי בירור גסטרואנטרולוגי מקיף שלא מצא כלום. פניתי לטיפול פסיכולוגי (פסיכו דינמי) שעזר. נסיון לשלב תרופות (פלוטין) היה נורא עקב תופעות לוואי קשות (דיכאון קשה עד כדי מחשבות אובדניות) ובהתיעצות עם הפסיכיאטר הוחלט להסתפק בטיפול הפסיכולוגי בלבד. בהדרגה, תוך מספר חודשים החרדה והדיכאון שכחו (אם כי היו מדי פעם אפיזודות קצרות) והפסקתי גם את היעוץ הפסיכולוגי. לפני כחודש חזרו בדיוק אותן תופעות פיסיולוגיות (כאבי בטן נודדים, עייפות, חוסר תיאבון) וברור לי שהמקור הוא נפשי (אין לי חשק ואני לא חושב שיש טעם לעשות שוב בירור פיזיולוגי - התופעות ממש זהות למה שהיה לפני שנתיים וכשמצב הרוח שלי משתפר הכאבים נעלמים). השאלה היא האם יש טעם לנסות שוב SSRI בעקבות הנסיון המר שהיה לי עם הפלוטין. כמו כן לאור העובדה שהטיפול הפסיכולוגי נכשל (עובדה שהתופעה חזרה) יש טעם לנסות אותו שוב או אולי טיפול אחר? אני די מיואש... תודה א.

שלום לך. אין מקום לייאוש כיוון שההתנסות שלך בטיפול תרופתיהיא מעטה ביותר. לא בטוח שהטיפול הפסיכולוגי נכשל אם כי מומלץ על טיםול פסיכולוגי המתבסס על הגישה הקוגניטיבית התנהגותית. הופעת תופעות לוואי במקביל לטיפול בפלוטין מצדיק בחירת תכשיר אחר עם פרופיל תופעות לוואי קטן יותר.

05/05/2014 | 15:22 | מאת: א.

מנהל פורום דיכאון וכאב