הפרעת חרדה וכאבים ביד שמאל ובצוואר

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

29/01/2014 | 13:42 | מאת: ליאורה

עברתי דיכאון לאחר לידה וטופלתי שנה וחצי ברסיטל ופראפנן. לפני חודשיים הרגשתי שהמשבר חלף והספקתי את הכדורים (כנראה לא מספיק בהדרגה). חודש לאחר מכן התפרצו לי כאבי תופת בצוואר, בכתף, שכמה ויד שמאל. כאב שזז ממקום למקום על הציר הזה, מלווה בכאב של דקירות, שריפה, קפור, יד כבדה וחסרת תחושב, עצבוב בלתי פוסק. הדבר עורר אוטומטית התקפי חרדה, מפחד שאני סובלת מכאבים ומשהו לא בסדר בגוף שלי. אני תוקפת את המצב מכל הכיוונים - פסיכולוגית (בטיפול שנתיים), גופנית (כדור אקספו נוגד דלקת, טיפולי דיקור, רוחנית (חשיבה חיובית, ספר של לואיז היי, מדיטציה עם קריסטלים) ובינתיים זה לא עובר. ככל שהזמן עובר אני יותר ויותר בהתקפי חרדה שמלווים אותי לאורך כל היום שמזינים את הכאבים שמזינים את החרדה וחוזר חלילה. התלבטתי אם לחזור לרסיטל, איך אוכל לדעת האם החרדה גרמה לכאבים? ואולי זה מבלטי דיסק צוואריים שיש לי והחרדה התעוררה בעקבות הכאבים הגופניים? אני אשכרה לא יודעת מה לעשות, מפחדת לקחת זריקת קורטיזול או לעשות צריבת עצב, מה אם אלו כאבי חרדה וכלום לא יעזור? האם חזרה לכדורים יכולה להפסיק את הכאבים? הרי הדלקת כבר התפרצה בגוף, בעקבות החרדה, אז גם אם לא אהיה חרדה, איך הכאבים יעברו? אני מתחננת - תעשה לי סדר בראש והגיון בדברים שקורים. תודה

ראשית כדאי לסיים ברור אורטופדי על מנת לשלול בלט דיסק. בכל מקרה מציע לערוך הערכה פסיכיאירת על מנת לבחון קשר בין התסמינים ומצב חרדתי. צריך לזכור שחרדה יכולה "להתחפש" כמעט לכל הפרעה ומצד שני להחמיר תסמיני כאב של הפרעה גופנית קיימת

מנהל פורום דיכאון וכאב