שילוב תרופות

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

14/05/2013 | 12:36 | מאת: ירדן

שלום ד"ר ערד אני אדם מכור לאלכוהול ונקי כ- 8 חודשים , בנוסף אני סובל מבולימיה נרבוזה , מדיכאון ומחרדות קשות , בעבר טופלתי בקסנגיס 1.5 מ"ג ליום + פריזמה 20 מ"ג ליום + וואבן כ- SOS. לאחרונה הובחנתי גם כסובל מהפרעת קשב וריכוז חמורה , ו- מהפרעה טורדנית כפייתית ocd. לסיכום אני מאוד מורכב. בהמשך לאחר ביקור אצל פסיכיאטרית (מומחית להתמכרויות ) הטיפול שהומלץ הוא כדלקמן (טיפול יומי): פריזמה 60 מ"ג ליום , טריל 200 מ"ג , וולבוטרין 150 מ"ג .ובערב לשינה סרקוואל 25 מ"ג. השאלות שלי הם : 1. האם לדעתך השילוב של התרופות האלו יכול לסייע לי בכל הסמפטומים שציינתי? אם כן תוך כמה זמן? מהם התופעות לוואי שעליי לקחת בחשבון ולא לחשוש מהם או כן לחשוש מהם ? אני בעיקר מתכוון לטיפול החדש של הוולבוטרין והטריל!!!! לגביי הסרקוואל אני עייף גם למחרת כמעט כל היום, האם התופעה אמורה לחלוף? כדורים אחרים לשינה כגון פנארגן , טראזודיל , ו - סירקדין לא העלו תוצאות טובות. ולגביי שאר הכדורים מקבוצת הבנזואדפינים לא מומלץ לי כי אני מכור. אודה לתשובתך...

אכן תמונה מורכבת. קשה מהפירוט להבין את מלוא השיקולים של הפסיכיאטרית. המורכבות של נטייתך להתמכרות מורידה כל תכשיר בעל סכנה שכזו, דהיינו תרופות הרגעה, תרופות שינה וייתכן גם תכשירי מתיל פנידט להפרעת קשב. פריזמה בהחלט יכולה לתת מענה להפרעות החרדה, בולמיה וההפרעה הכפייתית, וולבוטרין במידה מסויימת יכול לתת מענה להפרעות הקשב. טריל מפחית במידה מסויימת אימפלסיביות ובעל אפקט מייצב רוח והסרוקאל המינון הנמוך שהומלץ עבורך יכול לתת מענה כתרופה נוגדת חרדה בעלת אפקט מיישן.בקוקטיל רק התכנות של תופעת לוואי של כל תכשיר בניפרד אלא באפקט הבינתרופתי והמצטבר. וולבוטרין יכול לגרום לכאב ראש, דיכוי תאבון והפקרעות שינה. טריל יכול להוביל לעייפות, שינויים בתפקודי הכבד ולעיתים נדירות לפריחה. חשוב מעקב צמוד כולל תפקודי כבד

14/05/2013 | 17:44 | מאת: ירדני

תודה רבה דר ערד על המענה המהיר.. הפסיכיאטרית שמעה ממני קצת רקע של התפרצויות זעם וכעסים ולכן המליצה על הטריל ובנוסף בכדי שאוכל לשבת בשקט פחות או יותר ולא להיות כפייתי בכל דבר ( בולמוסי אכילה והקאות גם הם התנהגויות כפייתיות שלי ) שלדעת הפסיכיאטרית שילוב של טריל עם פריזמה יאזנו אותי , מה שמדאיג אותי עכשיו זה שכתבת לי על התפקודי כבד . לגביי הוולבוטרין שקיבלתי זה בעקבות כך שאיני מסוגל לשבת בשקט לא מסוגל להתרכז בסרט או בלימודים. ומקווה שכל הקוקטייל שקיבלתי יעזור במידת מה. בנוסף ,לא הבנתי גם לגביי מה שכתבת שהנטייה שלי להתמכרות מורידה כל תכשיר בעל סכנה שכזו אודה לך אם תפרט לי יותר מופשט

מנהל פורום דיכאון וכאב