בעיות שינה כתוצאה מאביליפיי 25?

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

31/05/2020 | 16:33 | מאת: מיואש

שלום ד"ר קודש, האם אביליפיי יכול לגרום לבעיות שינה? שאדם ישן לפחות 10 שעות בלילה. האם זה נפוץ? זה תלוי במשקל האדם? מקריאה באינטרנט נוצר הרושם שזה עלול לגרום לדום נשימה בשינה על רקע נוריולוגי. במידה והבנתי נכון - האם יש טיפול לזה? הרזייה? משהו נוסף?

הפרעות שינה יכולו להגרם משפע של גורמים. על פי התיאור שלך מדובר בשנת יתר. לא ברור לי חדוע הגעת למסקנה כי מדובר בדום נשימה. תרופות אנטיפסיכוטיות יכולות לגרום לעייפות יתר אך לא בהכרח לשינה מוארכת. מציע לפנות ראשית לרופא המשפחה על מנת להבין את התופעה, אופיה וחומרתה ומשם להתקדם לברור, אם בכלל

22/06/2020 | 03:29 | מאת: מיואש

שלום, תודה רבה על התשובה. ישנה בעייה נוספת של משקל גבוהה. רופא הציע לבדוק את הדום נשימה בשינה.

22/06/2020 | 03:32 | מאת: מיואש

ובהמשך לתגובה האחרונה, הגעתי למחקר שהגביר את החשד שמדובר בדום נשימה על רקע נוירולוגי כתוצאה מהכדורים או השמנה. השאלה אם יותר סביר שכדאי להרזות או לחפש תרופה אחרת. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3789524/

מנהל פורום דיכאון וכאב