כדורי הרגעה וההשפעה שלהם

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

17/05/2020 | 15:24 | מאת: ליאור

שלום כדורי הרגעה נניח מקבוצת הבנזודיאפינים ידוע שהם מרגיעים את הגוף אבל יש להם גם השפעה על אי מצב רוח דיכאון או סימפטומים כאלו ? אני יודע שיש את ציפרלקס ושאר הקבוצות כדורים האלו כנגד התופעות שציינתי אבל האם כדורי הרגעה יש להם יכולת להשפיע על אי מצב רוח ודיכאון ולהפוך תמצב ?

תרופות הרגעה נותנות מענה נקודתי וסימפטומטי למשך זמן קצר (עד 4 שעות) מדובר בתקופות מקבוצת הבנזודיאזפינים (ואליום, ואבן, קסנקס, קלונקס וכו). בנוסף יש סכנה להתמכרות בשימוש ממושך. תרופות נוגדות חרדה(ציפרלקס, ציפרמיל, ויאפקס וכו) עובדות במנגנון שונה ולמעשה מהווים תרופות המונעות חרדה ואין להן סכנת התמכרות

מנהל פורום דיכאון וכאב