כדורים כללים והתכונות שלהם

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

27/04/2020 | 16:47 | מאת: עודד

שלום מה זה כדורי קלונקס ממה הוא מורכב על מה הוא משפיע ? האם נטילה ארוכה של קלונקס או נטילה של כדורים מקבוצה אחרת ציפרלקס וכדורים מכול הסוגים האלו לאורך זמן גורמים לבעיה בראש במוח בגוף ? אני מתכוון לקלונקס לציפרלקס ולשאר הכדורים כמובן מה דעתך ?

שלום עודד. שאלה כללית מדי. קלונקס שייך לקבוצת הבנזודיאזפינים, תרופות הרגעה. לאורך זמן יכולה להופיע תלות בתרופות מסוג זה ולכן משך המתן חייב להיות מוגבל. ציפרלקס היא תרופה ממשפחת הSSRIS ומוגדרת כתרופה נוגדת דיכאון וחרדה. לתרופות מהקבוצה הזו אין התמכרות ולתלות. מדובר על תרופה בעלת מקדם בטיחות גבוה. אבר המטרה של התרופות הללו הוא המח, האבר שאחראי להתפתחות של כל ההפרעות הנוירופסיכיאטריות.

מנהל פורום דיכאון וכאב