אבחון של הפרעה - עזרה בבקשה

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

15/05/2018 | 18:10 | מאת: אני

שלום וברכה האם התקף מאני פסיכוטי שקרה תחת טיפול של סרוקסט 60 מ"ג מספיק כקריטריון לאבחנה של הפרעה דו קוטבית או הפרעה סכיזואפקטיבית? איך ניתן לדעת אם האפיזודה הנ"ל שקרתה היא כתוצאה מהפרעת אישיות או מ"מחלה כרונית" (דו קוטבית\סכיזואפקטיב) ההתקף כלל מחשבות שווא של יחס וגדלות עם מאפיינים פרנואידים וארך כמספר ימים לאחר הפסקת הסרוקסט חלפה האפיזודה תודה מראש על העזרה

התקף מאני פסיכוטי יכול להיות קשור להפרעה דו קוטבית, הפרעה סכיזואפקטיבית או על רקע שימוש בסמים. ישנן מצבים אורגאניים שיכולים להוביל להתקפף מאני. ידוע כי הפרעה דוקטובית לטנטית יכולה לפרוץ כהתקף מאני על רקע שימוש בנוגדי דיכאון. לעיתים הפסקת הטיפול יכולה לגרום לנסיגת התסמינים, אולם הדבר בהחלט מעלה חשד סביר לקיומה של הפרעה המצריכה לכל הפחות מעקב רפואי סדיר. בד"כ יש המלצה לטיפול בנוגדי פסיכוזה עם או בלי מייצבי מצב רוח לתקופה של מספר חודשים עד לקבלת החלטה לגבי המשך הטיפול בעתיד

מנהל פורום דיכאון וכאב