החלפת תרופה......................

דיון מתוך פורום  דיכאון וכאב

07/04/2017 | 15:05 | מאת: מיטל

שלום, איזה תרופה יכולה להחליף מירו לצורך טיפול בדכאון מלווה בהפרעת שינה- ואינה גורם לעליה ברמת השומנים בגוף (שבגללה אני נאלצת להחליפה)? האם טרזודיל (באיזה מינון מינימלי?) או שיש אפשרויות אחרות מוצלחות יותר? תודה

שלום. צריך לזכור שהפרעת שינה הינה חלק מתסמיני הדיכאון ואמורה לחלוף עם חלוף תסמיני הדיכאון. לכן כעיקרון אין צורך בתרופה בעלת פוטנציאל "מיישן" בונסרין וטרזודיל הינם תרופות נוגדות דיכאון בעלות אפקט מיישן שכזה שיכולים להוות תחיליף למירו. אין תיאור חד משמעי על עליה של שומנים בדם כתוצאה מנטילת נוגדי דיכאון אם כי יש עלייה משמעותית בתיאבון כתוצאה מרוב התכשירים הללו.

מנהל פורום דיכאון וכאב