דלקת פרקים stil

דיון מתוך פורום  דלקות מפרקים

20/02/2010 | 08:30 | מאת: רותם

חליתי לאחר לידה לפני שנתיים וחצי בגיל 28 טופלתי תקופה ארוכה מאוד בפרנדיזון פלקוניל ומטוטרקסט היום רק מטוטרקסט עדיין סובלת מידי פעם מכאבים מקבלת קטאפלם שקיעת דם 35 מאוד רוצה הריון האם המחלה תתפרץ שוב בגופי מה הסיכון?

20/02/2010 | 11:20 | מאת: שרון

גם אני קיבלתי את זה אחר לידה אבל לא אובחנתי עד לפני שנה תביני שהלידה היתה לפני 6 שנים וקצת אני לא יודעת אם זה בגלל שלא טופלתי אבל בהריון השני הייתי עם קביים מחודש שישיואת הריון השלישי עברתי ללא בעיות לאחר הלידה החלו הכאבים שוב כך שאני חושבת שזה מאד אינדיבידואלי להריון

רותם שלום כותרת המחלה כפי שציינת אותה היא STILL DISEASE. זו מחלה מפרקים מאוד מיוחדת עם מהלך אינבידואלי. רק הראומטולוג שעוקב אחרייך בשנים האחרונות יוכל למסור לך אינפורמציה מהימנה על סיכוי החזרה בהריון. אם את נמצאת בשליטה במחלה על ידי מטוטרוקסט אזי תצטרכי למצוא תחליף כיון שמתן התרופה אינו אפשרי בהריון . ישנן תרופות אחרות שכן ניתן לתת במידה והועילו בזמן שהמחלה היתה פעילה כגון סלזופירין ופלקניל. בהצלחה

מנהל פורום דלקות מפרקים